Ernsts kantarellpaj
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 13 dl vetemjöl
  • 13 msk vatten
  • 11 purjolök
  • 11 dl soltorkade tomater, i olja
  • 11,5 dl bladpersilja
  • 1 salt och peppar efter smak
  • 1400 g kantareller
  • 14 ägg
  • 12 dl grädde
  • 12 dl mjölk
  • 1100 g västerbottensost
  • 1 smör till stekningPajbotten
  • Blanda smör och mjöl, gärna i mixer. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Om tid finns så låt degen vila 2 timmar i kylen. Tryck ut degen till ett tunt lager i en pajform. Fyllning
  • Hacka purjolöken i grova bitar ca 2 cm tjocka. Hacka sedan de soltorkade tomaterna och persiljan. Stek på kantarellerna tills de släppt vatten och fått en fin gyllenbrun färg. Salta och peppra gärna. När kantarellerna är redo så tillsätt purjolöken, tomaterna och sist persiljan. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Strö ut de stekta grönsakerna i pajskalet och häll sedan över blandningen. Riv till sist över västerbottensosten och grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 35-40 min. Servera med en fräsch sallad som den är eller som komplement på en kräftskiva.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.