Blanda smör och mjöl, gärna i mixer. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Om tid finns så låt degen vila 2 timmar i kylen. Tryck ut degen till ett tunt lager i en pajform. Fyllning
Hacka purjolöken i grova bitar ca 2 cm tjocka. Hacka sedan de soltorkade tomaterna och persiljan. Stek på kantarellerna tills de släppt vatten och fått en fin gyllenbrun färg. Salta och peppra gärna. När kantarellerna är redo så tillsätt purjolöken, tomaterna och sist persiljan. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Strö ut de stekta grönsakerna i pajskalet och häll sedan över blandningen. Riv till sist över västerbottensosten och grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 35-40 min. Servera med en fräsch sallad som den är eller som komplement på en kräftskiva.
Bacon och svamp passar väldigt bra ihop. Så en paj med kantareller och bacon blir jättegod. Kantareller har vi mycket av i frysen, men man kan även använda karljohansvamp eller champinjoner
Idag kom svärfar förbi med en kasse gula kantareller efter sin skogspromenad. Jag gillar upplägget, han plockar, jag rensar, förväller och lägger i frysen
Servings. 4. Cook Time. 40 Min. Grillad sydamerikansk kyckling med avokadosallad och koriandersås med. 20 Min. Salmalax med sjögräsnudlar, flower sprouts och ingefärsmajonnäs
Just nu går det att hitta en hel del kantareller i skogarna och tänkte därför att det ju inte kunde passa lämpligare än att dela med mig av mitt recept på vegetarisk kantarellpaj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.