Blev överlycklig när jag smakade den här pajen som jag gjorde på mors dag. Improviserade med pajdegen så det kunde har gått hur som helst men den blev perfekt
Ta fram den form eller formar du ska använda. Välj antingen en långpanna ca 20x35 cm och klä den med bakplåtspapper eller också väljer du två runda formar med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter som du smörjer och bröar
Detta är ett perfekt recept när du har många gäster men har inte så mycket tid för att baka. I original receptet så är det 3 dl mera socker, grädde istället för mellanmjölk, men jag har ändrat det lite och på så sätt snålat in på lite kalorier
Mat & Middagar. Veckans middag. Piroger. September 22, 2016 16. 44. Förra veckan blev det storbak här hemma, vi fyllde upp både magarna och frysen med smarriga piroger
Kika gärna in mina recept som är tänkta att skapa mättnad, möjlighet till intag av goda vitaminer och mineraler samt ge musklerna vad de behöver efter arbete
Idag bjuder jag på arabiska kakor med dadlar och valnötter med en touch av kardemumma. Det är en vanlig kaka i mellanöstern som man äter till Eid och till vardags
I detta recept har jag använt mig av vanligt jäst, något jag sällan gör i mina brödbak, men faktum är att det blir bättre med jäst just i detta sammanhang, men jag får helt enkelt fortsätta att experimentera med det
. Igår blev det fusion-meze här hemma. Jag skulle egentligen ha libabröd men hittade inget och orkade inte stanna till på fler ställen på vägen hem, så det fick bli nane barbari (persiskt sesambröd) istället
Har du haft svårt att lyckas med aubergine eller upplevt att ibland lyckas man och ibland inte. Jag har märkt att många inte vet varför aubergine ibland blir “svampig” eller “träig” i konsistensen och helt enkelt har gett upp på denna fantastiska grönsak
Baba ganoush är en populär dipp-rätt som gärna serveras som en aptitretare. Huvudingrediensen i en baba ganoush är aubergine som grillas och sedan smaksätts med olika örter, kryddor och smaker