Ett sött och gottrawfoodgodis som alla gillar. Även om ingredienserna (särskilt valnötterna och kokosoljan) bidrar med massa nyttigheter och gör godiset till riktig superfood rent näringsmässigt
Förvara i en påse eller burk med lock. Det är enkelt att göra, det blir riktigt gott dock tar det lite tid i ugnen men det är ju inte så ansträngande precis
Smaskigt som lördagsgodis eller vilken dag som helst i veckan. Om du vill äta någotgott med mycket chokladsmak som inte är det minst onyttigt tycker jag att du ska testa att göra dessa jordnötssmörrutor
Smörj fyra små formar med lite kokosolja eller annan naturell olja. Till dagens eftermiddagsfika gjorde jag några banan- och havregrynsmuffins à la Isodieten
Får du inte tag i mandelsmör så kan du antingen skippa det (blir väldigt gott ändå) eller så tillsätter du några frysta bär för variation och annan smak
Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med någotgott och mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Här kommer receptet på lite nyttigare godis, en liten bit passar perfekt till kaffet. Grädda mitt i ugnen i ca 175 grader i 6-10 minuter, ska få lite färg. Koka upp grädden med agavesirapen i en stor kastrull (bra med lite större kastrull så det inte kokar över), låt det sedan sjuda, tar en stund men efter ca 30-40 minuter börjar det hända lite i kastrullen
- Stek på medelvärme tills den nästan är genomstekt och tillsätt sedan wokgrönsakerna. För någon dag sedan kom jag hem och mamma hade lagt fram en frusen kycklingfilee till mig
Som jag sagt innan tar det lite tid men blir väldigt gott. (Spar en del om lakritspulver ska tillsättas och blanda i det för att bre ut bredvid det andra
Ja men ni vet "nyttigt" godis kan ju vara riktigt smaklöst eller trist ibland, men dessa tänker man inte ens på att det är en nyttigare variant av, så goda
Dessa helt fria från vitt socker och smör och smakar trots det väldigt gott. min började till slut att ryka för att den fick jobba så hårt med nötterna och dadlarna
Extra, extra nyttigt…. Lämna en kommentar här under eller dela gärna posten med en vän. Jag visste på en gång när jag mixat cashewnötterna och lagt i lite ost och salt att det här skulle bli något extra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.