1 salt
+ flingsaltFocaccia 1. Sätt ugnen på 250°. Sätt in en tom plåt i ugnen.
2. Rör
ut jästen i vattnet. Tillsätt 1 msk olja och 1 tsk salt. Tillsätt mjölet lite åt gången och knåda degen, 5 min i maskin och 10 min för hand. Låt jäsa under bakduk 1 timme.
3. Tryck
ut degen till ett stort, platt bröd på bakplåtspapper. Droppa över 3 msk olja och strössla över 1 tsk flingsalt. Repa och strö över timjan. Låt brödet jäsa ca 30 min under bakduk.
4. För
över bröd och bakplåtspapper på den heta plåten. Baka mitt i ugnen ca 12 min.
Låt svalna på galler utan bakduk, så blir brödskorpan härligt frasig. Det gör ingenting om bröden inte får samma form, bara de får ungefär samma storlek
Vi äter inte bröd vanligtvis här hemma och därför blir det extra lyxigt när vi väl äter det. Och på så sätt får man en känsla av att detär nybakat igen varje gång
Som att försöka hitta en lämplig födelsedagspresent till en närstående stockholmare. Dessutom ärdet ganska skönt att ha den delen avklarad så man kan ägna sig åt trevligare saker resten av dagen
Dethär lättbakade frukostbrödet måste ni bara testa för detär verkligen supergott . Dethär lättbakade frukostbrödet måste ni bara testa för detär verkligen supergott
Långpanna ärett perfekt sätt att baka många kakor snabbt. I helgen som var bakade jag en cheesecake med två fyllningar, en bärfyllning och en med smaka av citron, som jag kan rekommendera, både god och lätta att baka
Focaccia med körsbärstomater och basilika. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt
- Läs hela inlägget här 2 dl vetemjöl. 2 dl vetemjöl 2 dl rågsikt50 gr mjukt smör2 tsk bakpulver 1 tsk salt2 dl fil eller yoghurtRör ihop bakpulvret med mjölet först
Eftersom detta bröd är ganska sött så detär väl inget bröd som man ska äta varje dag direkt, men då och då tycker i alla fall jag att detär okej att käka ett lite sötare matbröd bara för att detär gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.