FocacciaFocaccia är ett härligt långpannebröd när det är många hungriga runt bordet.
alltommat.se
alltommat.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • ljummet vatten
  • 1 jäst, (12 g)
  • 1 vetemjöl, (360 g)
  • 1 timjankvistar
  • 1 olivolja
  • 1 salt + flingsaltFocaccia   1. Sätt ugnen på 250°. Sätt in en tom plåt i ugnen.
  • 2. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt 1 msk olja och 1 tsk salt. Tillsätt mjölet lite åt gången och knåda degen, 5 min i maskin och 10 min för hand. Låt jäsa under bakduk 1 timme.
  • 3. Tryck ut degen till ett stort, platt bröd på bakplåtspapper. Droppa över 3 msk olja och strössla över 1 tsk flingsalt. Repa och strö över timjan. Låt brödet jäsa ca 30 min under bakduk.
  • 4. För över bröd och bakplåtspapper på den heta plåten. Baka mitt i ugnen ca 12 min.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.