Basbousa eller namoura (kärt barn har många namn) är en orientalisk mannagrynskaka. Ca 32 små bitar basbousa. 1 msk rosen- eller apelsinblomsvatten (finns att hitta i de flesta välsorterade mataffärer, kan uteslutas). Täck med plast och låt svälla i rumstemperatur i ca 15-20 min. Ta in i ugnen igen och baka i ytterligare ca 20-25 min, tills den blir gyllene. Relaterade Ca 32 små bitar basbousa. 1 msk rosen- eller apelsinblomsvatten (finns att hitta i de flesta välsorterade mataffärer, kan uteslutas)
zatar eller sumac (finns i butiker som säljer arabiska specialiteter, men kan uteslutas). Kavla ut mycket tunna bröd (ca2-3 mm) på ett mjölat bakbord och stek dessa direkt i en het torr stekpanna utan något fett, tills brödet har fått en gyllenbrun yta
Grädda sedan kakan i ugnen i 30-35 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund kakform. Rör ihop margarin och socker tills den blir krämig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.