Fisk

Fisk

  • 76 Recept
Frityrsmet

Frityrsmet

Fisk, banan, äpple, räkor. Jag friterar fisk och banan i stekpanna med mycket rapsolja. Det här är världens bästa frityrsmet
Vitvinsgratinerad rödspätta

Vitvinsgratinerad rödspätta

  2 msk Fiskfond (koncentrerad).   400 g Rödspättafilé.   2 dl Vitt vin.   1 dl Vatten.   5 dl Grädde 40%.   50 g Schalottenlök
Jennies italienska fisksoppa

Jennies italienska fisksoppa

Soppa1 gul lök, stor 2 morötter 2 selleristjälkar 3 klyftor vitlök 3 fasta potatisar, stora 3 dl torrt vitt vin 1 l fiskbuljong 400 g hela konserverade tomater 4 dl vispgrädde 1 tsk torkad timjan 1 lagerblad 150 g svartkål 500 g färska blåmusslor 300 g torskfilé 300 g laxfilé 0,5 citron 1 knippe persilja, grovt hackad olivolja, till stekning salt svartpeppar
Grillad lax med jerkkryddor

Grillad lax med jerkkryddor

500 g laxfilé (ASC märkt) 1 tsk chiliflakes 1 tsk malen kanel 1 tsk kryddpepparkorn 1 tsk torkad timjan 1 tsk rörsocker 1 tsk salt 2 limefrukter (till servering)
Torskrygg med brynt smör, chili, ingefära och vitlök

Torskrygg med brynt smör, chili, ingefära och vitlök

800 g torskrygg, gärna med skinnet kvar 125 g smör 1 msk ingefära, riven 2 klyftor vitlök, rivna 2 msk japansk soja 4 pak choi 3 msk ostronsås 2 limefrukter 3 msk sötmandel, rostad, grovhackad 1 röd chilifrukt, finhackad 1 msk svarta sesamfrön salt svartpeppar neutral matolja, till stekning
Torskrygg med potatiskaka och tartarsås

Torskrygg med potatiskaka och tartarsås

Torsk600 g torskrygg, i portionsbitar à 150 g 5 dl vatten, kallt 1,5 msk salt. 1Tartarsås5 cornichons, finhackade 1 bananschalottenlök, finhackad 2 msk kapris, grovt hackad 1 msk persilja, hackad 1 dl gräddfil 1 dl majonnäs svartpeppar salt
Kokt torskrygg med hackat ägg, skirat smör och pepparrot

Kokt torskrygg med hackat ägg, skirat smör och pepparrot

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Torsk 600 gram torskrygg 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 l vatten 3 msk fiskfond 1 ark aluminiumfolie Tillbehör 700 gram potatis(ar) 1 krm salt 2 st ägg 100 gram 100 gram pepparrot 150 gram sockerärtor 200 gram frysta gröna ärtor Köp receptet Näringsvärde Kcal
Torsk i ugn med räkostsås

Torsk i ugn med räkostsås

Blanda ihop räkost,créme fraich,grädde, citronsaft och fonden och häll sedan det över fisken i formen
Ångad torsk

Ångad torsk

Ingredienser Portioner. 4 5 dl vatten ca 350 g torskfilé (MSC-märkt) 75 g smör rå blomkål att riva över finrivet skal av 1 citron Rimning 8 dl vatten 3/4 dl salt finrivet skal av 1 citron Lägg till i inköpslistan
Rimmad ångad torsk med skirat smör och riven pepparrot

Rimmad ångad torsk med skirat smör och riven pepparrot

Lägg fisken i en smord ugnsfast form och peppra. Lägg fisken i rimlagen och ställ in bunken i kylen, cirka 1 timme. Lägg över ett fuktat smörpapper och ånga fisken i mitten av ugnen, cirka 15–20 minuter, tills fisken har en innertemperatur av 48–50 grader
Ugnsbakad fisk med ägg, kaviar och dill

Ugnsbakad fisk med ägg, kaviar och dill

Kontrollera att fisken är klar genom att den är vit i färgen och fast i köttet. 400g Fiskfile tex torsk, hajmal eller sej3msk Smör, osaltat3msk Vetemjöl4dl Mjölk1dl Lätt creme fraiche4-5msk Kaviar3st Ekologiska ägg, hårdkokta4msk Dill, skuren6-8st PotatisarSalt & vitpeppar från kvarn4st CitronklyftorSåhär kan man göra. Lägg ut fiskfilerna på en plåt och krydda med salt och vitpeppar, baka av fisken i ca 125g ugnstemp, vilket tar ca 10-15min. Värm gärna tallrikarna till 50g i ugnen, lägg därefter upp fisken på de varma tallrikarna, häll över såsen och äggen och rikligt med dill. 400g Fiskfile
Gravad torsk med picklade tomater

Gravad torsk med picklade tomater

Fick tag på helt fantastisk färsk torsk här om dagen, visste inte riktigt vad jag skulle göra med den…varför inte grava den