Kolakakor. Blanda först mjöl och bakpulver. Blanda sedan ihop allt. Fyllning (som blandas ihop). 0,5 dl strösocker. 1 dl farinsocker. Rulla till 3 längder på en plåt och platta till lite. 3 msk farinsocker
Blanda vaniljsocker, bakpulver och mjöl. Rulla dem till kuloroch lägg i små pappersformar för kakor. 11 dl socker. 11 tsk vaniljsocker. 10,5 dl hallonsyltRör smör ochsocker smidigt. Forma degen till en rulle, ca 20 cm lång. Lägg lite hallonsylt, 0,5-1 tsk, i varje grop
Dekoration russin blötlagda i vatten (helst över natten). 200 g strösocker (drygt 2 dl). 1 g saffran som fått dra i konjak eller vodka. 200 g smör, rumstempererat (omosaltat öka mängden salt i receptet något). Fördeg500 g mjölk, rumstempererad (5 dl) 500 g vetemjöl special (ca 8 dl) 40 g jäst 200 g strösocker (drygt 2 dl) 1 g saffran som fått dra i konjak eller vodka. Tillsätt detta efter första jäsningen1 tsk salt 500 g vetemjöl special (ca 8 dl) 200 g smör, rumstempererat (omosaltat öka mängden salt i receptet något)
I min familj har vi bakatpepparkakoroch pepparkakshus i princip varje år sedan jag var liten. Jag har minnen av pappas fantastiska skapelser med ett klassiskt hus som har kompletterats med allt från vedhögar till fågelholkar
Blanda alla ingredienserna till pajdegen, utom havregrynen, till en deg. Blanda alla ingredienser till fyllningen, utomvaniljsockeroch blåbär, i en gryta
5 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 200 g färskost 3 dl vispgrädde 10 st digestivekex ev. 1 st citron eller ca 0. 5 tsk citronaromoch ca 3 msk pressad citron. 5 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker. 1200 g färskost. 1 st citron eller ca 0. 5 tsk citronaromoch ca 3 msk pressad citron