Bakat o efterrätter

Bakat o efterrätter

Kanelbullekolakakor

Kanelbullekolakakor

Kolakakor. Blanda först mjöl och bakpulver. Blanda sedan ihop allt. Fyllning (som blandas ihop). 0,5 dl strösocker. 1 dl farinsocker. Rulla till 3 längder på en plåt och platta till lite. 3 msk farinsocker
Klassiska hallongrottor

Klassiska hallongrottor

Blanda vaniljsocker, bakpulver och mjöl. Rulla dem till kuloroch lägg i små pappersformar för kakor. 11 dl socker. 11 tsk vaniljsocker. 10,5 dl hallonsyltRör smör ochsocker smidigt. Forma degen till en rulle, ca 20 cm lång. Lägg lite hallonsylt, 0,5-1 tsk, i varje grop
Lussebullar, konditorns recept

Lussebullar, konditorns recept

Dekoration russin blötlagda i vatten (helst över natten). 200 g strösocker (drygt 2 dl). 1 g saffran som fått dra i konjak eller vodka. 200 g smör, rumstempererat (omosaltat öka mängden salt i receptet något). Fördeg500 g mjölk, rumstempererad (5 dl) 500 g vetemjöl special (ca 8 dl) 40 g jäst 200 g strösocker (drygt 2 dl) 1 g saffran som fått dra i konjak eller vodka. Tillsätt detta efter första jäsningen1 tsk salt 500 g vetemjöl special (ca 8 dl) 200 g smör, rumstempererat (omosaltat öka mängden salt i receptet något)
Cookie dough trifle

Cookie dough trifle

Smula kexen (med fyllningen kvar) för hand eller i matberedare och fördela dem i botten på varje glas
Focaccia

Focaccia

Vilken tröttis jag har varit i dag och i går, har nästan känt mig sjuk. Det var nog mer än välbehövligt med semester
Pepparkakor

Pepparkakor

I min familj har vi bakatpepparkakoroch pepparkakshus i princip varje år sedan jag var liten. Jag har minnen av pappas fantastiska skapelser med ett klassiskt hus som har kompletterats med allt från vedhögar till fågelholkar
Chokladkräm med karamelliserade chokladpopcorn

Chokladkräm med karamelliserade chokladpopcorn

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portionerChokladkräm 3 dl vispgrädde 150 gram mörk choklad , 70% 1,5 dl kolasås 2 msk kaffe , starkt 200 gram färskost Karamelliserade chokladpopcorn 5 dl popcorn 1 msk strösocker 1 msk smör 50 gram mörk choklad , 70% 1 salt Köp receptet
Vanilj- och blåbärspaj

Vanilj- och blåbärspaj

Blanda alla ingredienserna till pajdegen, utom havregrynen, till en deg. Blanda alla ingredienser till fyllningen, utomvaniljsockeroch blåbär, i en gryta
Cheesecake

Cheesecake

5 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 200 g färskost 3 dl vispgrädde 10 st digestivekex ev. 1 st citron eller  ca 0. 5 tsk citronaromoch  ca 3 msk pressad citron. 5 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker. 1200 g färskost. 1 st citron eller  ca 0. 5 tsk citronaromoch  ca 3 msk pressad citron
Browniecheesecake med chokladganache

Browniecheesecake med chokladganache

300 g färskost 0. 5 dl strösocker 1. 5 tsk vaniljsocker. 1100 g smör 1 dl (65 g) hasselnötkärnor 2 st ägg 1. 5 dl strösocker 3 msk kakao 0. 11 dl vispgrädde 150 g mörk choklad 25 g smör. 1300 g färskost 0. 5 dl strösocker 1. 5 tsk vaniljsocker. 11 dl (65 g) hasselnötkärnor. 5 dl strösocker 3 msk kakao 0. 11 dl vispgrädde 150 g mörk choklad
Vaniljpannacotta med limetäcke

Vaniljpannacotta med limetäcke

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portionerPannacotta 4 dl grädde 1,5 st gelatinblad 1 msk philadelphiaost 25 gram choklad , vit 0,25 dl socker 0,5 st vaniljstång 1 st stjärnanis 5 st kardemummakärnor 1 bit(ar) kanel Limetäcke 1 st limefrukt(er) , saft och rivet skal 1,5 st gelatinblad 1,5 dl vatten 1 msk florsocker 2 droppe(ar) karamellfärg , grön Till servering 1 odefinieradchokladsticks 1 odefinieradcitronmeliss Köp receptet