Cookie dough trifle
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 24 oreokex
  • 1200 g mörk choklad, minst 55 %
  • 14 äggulor
  • 14 dl vispgrädde
  • 1150 g smör, rumsvarmt
  • 10,5 dl strösocker
  • 10,75 dl brun farin strö
  • 12 msk mjölk
  • 11,75 dl vetemjöl
  • 1100 g mörka chokladknappar, eller grovhackad mörk choklad
  • 12 dl vispgrädde
  • 1 färska hallon
  • 1 Botten24 oreokex
  • 1 Chokladmousse200 g mörk choklad, minst 55 % 4 äggulor 4 dl vispgrädde
  • 1 Cookie dough150 g smör, rumsvarmt 0,5 dl strösocker 0,75 dl brun farin strö 2 msk mjölk 1,75 dl vetemjöl 100 g mörka chokladknappar, eller grovhackad mörk choklad
  • 1 Topping2 dl vispgrädde färska hallonBotten
  • Smula kexen (med fyllningen kvar) för hand eller i matberedare och fördela dem i botten på varje glas. Chokladmousse
  • Grovhacka chokladen till moussen, lägg den i en skål och smält den över ett vattenbad. Ta bort skålen från värmen och blanda ner en äggula i taget under kraftig omrörning för hand. Vispa grädden till mjuka toppar i en bunke och blanda ner 1/3 av grädden i chokladblandningen. Vispa sedan ner chokladblandningen i resten av vispgrädden. För- dela moussen i glasen och låt sedan glasen stå i kylskåpet i 30–40 minuter. Cookie dough
  • Vispa samman smör, strösocker och farinsocker till kakdegen i en bunke. Tillsätt mjölk och vispa lite till. Sikta ner mjölet och vänd försiktigt samman till en deg. Ha till sist i chokladknapparna och rör om bara precis tills de har fördelat sig jämnt i degen. Låt degen stå i kylskåpet i 15 minuter och rulla sedan små kulor av den. Topping
  • Vispa upp grädden till toppingen och fördela den i glasen. Toppa med hallon och cookie dough-bollar och servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.