Vanilj- och blåbärspaj
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1150 g margarin
  • 14 dl vetemjöl
  • 15 msk strösocker
  • 12 nävar havregryn
  • 1 Fyllning
  • 11 dl vispgrädde
  • 11,5 dl mjölk
  • 12 äggulor
  • 11,5 msk potatismjöl
  • 11 msk strösocker
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 13 dl blåbär
  • 1 Pajdeg 150 g margarin 4 dl vetemjöl 5 msk strösocker 2 nävar havregryn Fyllning 1 dl vispgrädde 1,5 dl mjölk 2 äggulor 1,5 msk potatismjöl 1 msk strösocker 2 tsk vaniljsocker 3 dl blåbärUgn 200º. Blanda alla ingredienserna till pajdegen, utom havregrynen, till en deg. Tryck ut 2/3 av degen i en pajform. Blanda alla ingredienser till fyllningen, utom vaniljsocker och blåbär, i en gryta. Låt blandningen sjuda på svag värme under vispning tills krämen tjocknat. Låt krämen svalna lite och blanda sedan i vaniljsockret. Bred ut vaniljkrämen över pajskalet. Häll sedan över blåbären. Blanda ner havregrynen i det som är kvar av pajdegen och smula degen överst på pajen. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills smuldegen fått fin färg.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.