Ni har väl inte missat detta ljuvliga recept på chokladmuffins. Det bakas utan mjöl - varken när det kommer till vete eller mera hälsosamma varianter av mjöl
Värm degspadet (vatten och fett) till fingervärme, 37°. Smula jästen i en bunke och tillsätt den ljumma blandningen medan du rör om så att jästen löser sig
Värm mjölken till 37º. Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt Fiber Husk och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt Fibrex, rena havregryn, lingonsylt, olja, salt och nästan all glutenfri mjölblandning, spara lite till utbakningen
ca 500g glutenfritt mjöl ( jag använde sempers mix med fiber) + ca 1/2- 1 dl till om degen är alldeles för lös. ca 500g glutenfritt mjöl ( jag använde sempers mix med fiber) + ca 1/2- 1 dl till om degen är alldeles för lös
Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj med knäckigt kolatäcke. Jag har gjort pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet i originalreceptet med ris- och potatismjöl
Jag fick tips från en fantastik kollega om Kungsörnens glutenfria bröd. Och även om det va fantastiskt gott så kunde jag inte låta bli att pilla lite i receptet, lägga till några saker, ändra lite och göra det till min egna version
Hittade ett recept som jag modifierade något först pga av ett misstag då jag tog rismjöl istället för durramjöl + hade i sånt som jag tycker om såsom frön och tranbärspulver
Men till vardags vill jag fortsätta äta glutenfritt. Så därför bakade jag nytt glutenfritt bröd. Jag har tänkt på - och behövt - baka bröd i nästan två veckor, och igår kväll blev det äntligen av
Knäckig äppelkaka - Glutenfri. Här om dagen bjöd jag på fika här hemma. Glutenfri, jättegod äpplekaka med äpplen från trädgården och vaniljgrädde till det