Helgmat

Helgmat

Parmarullar med citroncrème

Parmarullar med citroncrème

Men hur goda blev inte dessa rullar då. Superenkla att göra och superenkla att äta. Och så ett bubbeltips längre ner
Marinerad lax med citron

Marinerad lax med citron

300 g lax 0,5 dl limefrukt, saft, pressad 0,5 dl citron, pressad 2 msk olivolja salt vitpeppar valfri sallat 0,5 rödlök 2 salladslökar 4 citroner, klyftor
BLT-sallad med biff

BLT-sallad med biff

500 g ryggbiff 2 förp bacon (à 140 g) 0,5 baguette, skivad riven i grova bitar eller skivad 1 silverlök, tunt skivad 0,5 citron 2 romansallad 3 tomater, skivade 2 dl majonnäs 3 dl parmesanost, riven olivolja smör svartpeppar salt
Cheddarostsås

Cheddarostsås

200 g riven lagrad cheddarost. 1-3 jalapenos, urkärnade och fint hackade. 1,5 dl grädde. salt
Pommes extra allt med korv

Pommes extra allt med korv

600 g fast potatis 1 tsk rökt paprikapulver 2 msk rapsolja salt 0,5 tsk svartpeppar. Srirachamajonnäs0,75 dl majonnäs 2 msk sriracha
Dumplings med kyckling, ingefära och sesamdipp

Dumplings med kyckling, ingefära och sesamdipp

Ingredienser Portioner. 4 400 g kycklingfärs 1 paket won ton-plattor (skins) eller Goyza (finns frysta i asiatiska butiker) alt gör din egen dumplingdeg 1 ägg 2 vitlöksklyftor 3 cm riven färsk ingefära 1 msk finhackad koriander 1 röd chili salt Till servering hoisinsås Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Nudelsallad med friterad kyckling

Nudelsallad med friterad kyckling

2 kycklingfilé 1 dl vetemjöl 1 ägg 3 dl pankoströbröd 1,5 dl jordnötter 200 g risnudlar 1 gurka 65 g babyspenat 1 kruka färsk koriander neutral olja