Vardagsmat

Vardagsmat

Torsk provencale

Torsk provencale

800 g torskfilé (i portionsbitar) 600 g fast potatis 200 g smör 5 klyftor vitlök 1 citron, finrivet skal och saft 4 msk olivolja 1 kruka färsk persilja, finhackad 0,5 fänkål 1 zucchini 100 g grönkål olivolja salt
Ört- och vitlöksstekt lamm med krossrostade potatisar och rotfrukter

Ört- och vitlöksstekt lamm med krossrostade potatisar och rotfrukter

Ört- och vitlöksstekt lammstekca 1,2 kg lammstek benfri 0,5 kruka färsk timjan, plockad och grovt hackad 0,5 kruka färsk rosmarin, plockad och grovt hackad 0,5 kruka färsk persilja, plockad och grovt hackat 2 citroner, finrivet skal 2 klyftor vitlök, finhackade olivolja salt svartpeppar, nymald
Torskrygg med vitvinsås och smörslungad dillgurka

Torskrygg med vitvinsås och smörslungad dillgurka

Torsk. Gnid in fisken i salt och olja. Lägg över i en form. Plasta formen och sätt in ugnen på 100 grader. Ta ut fisken när innertemperaturen är 45 grader (rekommendationen är 56 grader)
Fläskfilé i krämig dragon- och senapssås

Fläskfilé i krämig dragon- och senapssås

700 g fläskfilé smör, att steka i neutral olja, att steka i salt peppar. Rotfrukter600 g potatis 2 morötter (stora) 1 rödlök (stor) 2 palsternackor (stora) 3 msk neutral olja 5 klyfta vitlök salt peppar
Grön vegopytt med spetskål

Grön vegopytt med spetskål

4 potatisar 1 purjolök 1 broccoli 1 spetskål 2 dl frysta ärtor 100 g färsk spenat 1 knippe gräslök 50 g smör salt peppar 4 ägg olja, till stekning 0,5-1 tsk chiliflakes
Fried rice med broccoli och sesam

Fried rice med broccoli och sesam

6 ägg, stora 1 krm salt 1 msk sesamolja 8 salladslökar, tunt skivade 1 broccoli, grovt hackad 4 klyftor vitlök, finhackade 2 dl gröna ärtor 8 dl kokt ris, kallt (japanskt eller jasminsris) 5 msk japansk soja 2 msk sesamolja 2 msk sesamfrön, rostade vitpeppar, nymalen neutral rapsolja, till stekning ev sriracha
Tagliatelle med mozzarellakräm och ärter

Tagliatelle med mozzarellakräm och ärter

400 g tagliatelle 5 dl frysta ärtor 4 msk olivolja 100 g rucolasallad 1 msk harissa (eller sambal oelek) 2 mozzarellaostar (à 125 g) 1 dl vispgrädde 1 citron salt peppar
Långbakad fläskkarré med gräddsås

Långbakad fläskkarré med gräddsås

Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 1 kg fläskkarré i bit (benfri) 3 tsk torkad timjan 3 tsk torkad rosmarin 1 dl hackad persilja 2 tsk salt 1/2 tsk grovmalen svartpeppar 2 msk honung 300 g skalade rotfrukter (t ex morot, palstenacka, rotselleri) 1 l vatten 3 msk konc kalvfond 2 dl vispgrädde majsstärkelse till redning Till servering rostad sötpotatis (se länk under steg 5) picklat äpple med kanel (se länk under steg 5) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Okonomiyaki

Okonomiyaki

500 g vitkål. 4 ägg. 4 dl vetemjöl
Halloumi- och pestopaj

Halloumi- och pestopaj

1 förp pajdeg 1 klyfta vitlök 1 zucchini (stor) 2 förp körsbärstomater 1 förp halloumiost salt peppar