Varsågod, en fläskfilé fylld med mozzarellaost. Mozzarellafylld fläskfilé. Ska jag använda sverigesvenskt-språk och skriva FLÄSKFILÉ i receptet eller ska jag köra med mitt eget modersmål, finlandssvenska, och använda GRISINNERFILÉ
Eftersom vi skulle äta vår fläskfilémed en nudelsallad så passade Håkan på att testa ett recept på en vietnamesisk dippsås som han visste fanns i Lisas bok "Det godaste jag vet"
Bryn köttet och salta och peppra. Låt koka upp under vispning och lägg sedan ner köttet i grytan. Skölj gourmetpotatis eller delikatesspotatis i ett durkslag och lägg i en ugnsform
Det här receptet cirkulerar runt på olika sajter i lite olika varianter. Jag gjorde min egen version. 4 portioner 300 gram pasta 250 gram varmrökt lax 1 ask babyspenat 2 schalottenlökar 75 gram sockerärtor skalet från citronen nedan Dressing
Istället bjuder jag er på ett gott recept av ljummenpastasalladmed stekt fläskfilé, champinjoner och bearnaisesås och min bästa vinegrette som passar så bra till
Pressa över citronsaften och ringla över rikligt med olja. Känn efter med en sticka så de är färdiga. Salladen går utmärkt att äta som ensamrätt, men funkar också som tillbehör till exempelvis lamm eller kyckling
Bryn köttet och salta och peppra. Låt koka upp under vispning och lägg sedan ner köttet i grytan. Skär 600 gram fläskfilé i skivor. Skala 1 gul lök och 1 stor vitlöksklyfta och hacka i bitar. Vispa ihop 2 1/2 dl grädde, 1 dl torrt vitt vin, löken, 1 msk vetemjöl, 2 msk kalvfond och 1 msk fransk senap i en gryta
Köttet blev fläskfilé som marinerades i tabasco chipotle (rökigt) och whisky. Så se till att fixa salladenoch duka bordet medan potatisen bakas och köttet marineras
Korven tillsattes igen och jag ställde sedan denna härlighet till sallad åt sidan medan jag tillredde de andra komponenterna som skulle ingå i denna helt vanliga måndags middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.