Stek falukorven gyllene i smör. Lägg ut korven i ugnsfast form, stryk ett tunt lager senap på varje skiva, toppa med äpple och lök och häll till sist över ostsåsen
Skiva korven ganska tunt. Strö på hälften av löken och paprikan och lägg på ett lager korv. Fortsätt med potatis, korv och resten av paprikan och löken
Det finns ju en uppsjö av olika smakrika korvar med olika kryddningar från världens alla hörn i våra butiker nu för tiden, bara låta fantasin flöda och hitta användningsområden för korvarna
4 390 g pastasås med basilika 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker salt och peppar 1/2 purjolök 550 g falukorv 1 dl riven ost (11 %) 4 port ris eller annat gryn 1/2 gurka Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ingredienser Portioner. 4 400 g vitkål 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm vitpeppar Till servering 1 dl hackad persilja eller blandat kryddgrönt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Servera korven med sås, kokt potatis, extra riven pepparrot och gröna ärter. Skiva korven och stek den 2 min på varje sida i smör en stekpanna med släpplätt- beläggning. falukorv, (18 % fett). 4 person(er) Ingredienser 400 g falukorv, (18 % fett) 0,5 msk smör Sås 1 pepparrot, bit färsk (ca 6 cm) 2 msk smör 2 msk vetemjöl 3 dl mjölk 1 msk senap 0,5 tsk salt Tillbehör 600 g potatis 2 msk pepparrot, finriven 250 g gröna ärter
Lägg korven ”på rygg” i en form och skär djupa snitt tvärs över korven. I snitten på korven stoppar du ner lök och tomat, häll crème fraiche-såsen över korven och toppa med ost