4 600 g falukorv 2 gula lökar 900 g potatis 1 msk smör eller margarin 2 lagerblad 5 dl hönsbuljong (vatten och buljong eller fond) 1 lättöl (à 33 cl) salt och peppar 2 msk persilja Senapscrème fraiche 2 dl lätt crème fraiche 2 msk dijonsenap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ingredienser Portioner. 4 400 g vitkål 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm vitpeppar Till servering 1 dl hackad persilja eller blandat kryddgrönt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Servera isterbanden och stuvningen med fransk senap och inlagda rödbetor. Förr har jag alltid gjort dillstuvadpotatis, men det var även gott med gräslök
Medanpotatisen blir klar i gräddblandningen steker du isterbanden. Skåra isterbanden i mitten och stek dom i smör, först med skinnsidan neråt och sedan på köttsidan
Jag hade egentligen tänkt att jag skulle göra isterbandmedstuvadpotatis men glömde att koka potatis i förväg och när jag ändå skulle råstuva så varför inte göra skånskpotatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.