4 600 g falukorv 2 gula lökar 900 g potatis 1 msk smör eller margarin 2 lagerblad 5 dl hönsbuljong (vatten och buljong eller fond) 1 lättöl (à 33 cl) salt och peppar 2 msk persilja Senapscrème fraiche 2 dl lätt crème fraiche 2 msk dijonsenap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Det som blir över lägger du runt om. ring falukorv. Fyll snitten med rödlök, purjolök, äpple och ost. Häll av vattnet från potatisen, mosa med potatisstöt, blanda ner mjölk
Servera medpotatismos och en sallad. Mina favoritkorvrätter är nog, ugnsbakadfalukorv, korvstroganoff och varmkorv med bröd, jag är som ett barn helt enkelt när det gäller korv
Blanda grädde med ketchup och häll över korven. Ugnsstekt falukorv. Potatismos. Häll av vattnet och mosa potatisen med hjälp av en potatisstöt eller elvisp
Lite svalare väder i måndags och jag blev så sugen på falukorv och potatismos. Det var inte den vackraste och bästa kvaliteten, men det funkade och det var så gott medpotatismos
Gör samma sak med löken. Skiva falukorven och stek i smöret i en stekpanna. Lägg hälften av korvskivorna underst i en medelstor ugnsform och lägg på äpple och lök
Är det inte otroligt att man kan gå ner i vikt och hålla vikten med så god mat. Köpte Trångsvikens falukorvmed 62% hög kötthalt, som jag skivade och lade senap krossad tomat och smakrik ost mellan skivorna. Spädde ytterligare med 2 dl grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.