Veganska kanelbullar
moaandersson-2
moaandersson-2

Veganska kanelbullar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 1.5 msk mortlade kardemummakärnor
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0.5 tsk salt
  • 150 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt
  • 12-15 dl vetemjöl
  •  
  • Fyllning
  • 200 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt
  • 1.5 dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0.5 dl mald kanel
  •  
  • Sockerlag
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten
  •  
  • Garnering
  • 1.5 dl pärlsocker

Beskrivning

    Gör så här: Börja med att vispa ihop alla ingredienser till fyllningen med en elvisp, ställ åt sidan.
    Häll vatten i bunken till din assistent. Smula ner jästen och tillsätt mortlad kardemumma, strösocker, vaniljsocker och salt. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt margarinet i bitar och arbeta in vetemjölet lite i taget tills degen släpper från bunkens kanter, ca. 10 minuter.
    Stjälp upp degen på väl mjölat bakbord och dela i två delar. Kavla sedan ut en del i taget till en rektangel. Bred på hälften av fyllningen och vik sedan degen i ett treslag.
    Skär 2 cm breda remsor av degen och tvinna dem, snurra sedan ihop dem till en bulle och lägg på en bakpapperklädd plåt. Upprepa med den andra degbiten.
    Låt bullarna jäsa under bakduk i ca. 1.5 h. Sätt ugnen på 225°C när det är 20 minuter kvar av jästiden. Grädda sedan mitt i ugnen i ca. 8-9 minuter.
    Gör nu sockerlagen: Koka ihop strösocker och vatten i en kastrull på medelhög värme. Låt koka i ett par minuter och tag sedan av från värmen. Tag ut bullarna ur ugnen och pensla genast på sockerlagen. Strö sedan över pärlsocker och låt svalna.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.