Tomatsoppa
moaandersson-2
moaandersson-2

Tomatsoppa

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st stor gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 burkar hela tomater à 400 g
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 8 dl vatten
  • salt och svartpeppar
  • Basilikakräm
  • ¼ kruka färsk basilika
  • 2 dl grekisk yoghurt

Beskrivning

    1. Finhacka lök och vitlök. Fräs i oljan på medelvärme tills löken mjuknar, 3–4 minuter. Rör i tomatpuré, burktomat, smulad buljongtärning och vatten. Låt soppan koka upp och sedan småputtra i 5–10 minuter.

    2. Gör basilikakrämen under tiden: Strimla bladen från basilikan och blanda med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.

    3. Mixa soppan med mixerstav för att riktigt få fram smakerna. Salta och peppra. Servera soppan med basilikakrämen att klicka i.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.