Häll ner lite av vätskan i jästen och rör om tills det har löst sig, häll sedan ner resten av vätskan, häll ner socker, ägg, salt och kardemumma och blanda om medan du häller i nästan allt mjöl, lite kan vara bra att spara till utbakningen sedan
Och det bästa av allt. I torsdags lyckades jag äntligen baka goda, saftiga, glutenfria kanelbullar. Orginalreceptet hittade jag hos Kusten är klar och där tipsar Virginia om massor av tips om man använder andra mjölmixer mm så kika gärna in där också
Ingen i familjen har alltså gluten och de fattade inte ens att bullarna var glutenfria. Med mjölkfritt margarin och laktosfri mjölk passar det även laktosintoleranta
Tillsätt ägget samt sirapen och nästan allt mjöl.  Ta upp på mjölat bakbord och knåda degen. Använd en sprits och tryck ner spritsen i bullen samtidigt som du fyller den med ett jämnt tryck uppåt
Sänk hastigheten till det lägsta och ringla i nutellan. Sätt ugnen på 180 grader Klä bakformen med bakplåtspapper och smöra/spreja bakplåtspappret. Häll nutellan i den klädda formen och grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter
Och när jag säger vaniljbullar menar jag såna släta bullar med vaniljkräm i mitten. Vad man än kallar dem så är de väldigt goda, och jag har varit sugen på att baka dem ett bra tag nu
Rör ner socker och ägg i det smälta smöret. Rör ner dem i kastrullen och arbeta massan slät. Ta av kastrullen från värmen och blanda ner det kalla smöret i bitar
Kör smör och socker smidigt i matberedare. Lemon curd (se till att den är glutenfri). Blanda ner ägget och blanda ihop noggrant, innan potatismjölet också blandas i
Att det är glutenfritt, mejerifritt och världsgott kanske också does the trick. Det här är ett av dom mest bakade bröden av er läsare – lingon – och zucchinibröd
Hittade ett recept som jag modifierade något först pga av ett misstag då jag tog rismjöl istället för durramjöl + hade i sånt som jag tycker om såsom frön och tranbärspulver
Kommentarer
eliasb
Supergott!!!
Logga in eller Registrera för att kommentera.