Vegansk wok i röd curry
andjoh333
andjoh333

Vegansk wok i röd curry

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Till 4 personer
  • Wok
  • 400 g Tofu
  • 2 msk Majsstärkelse
  • 1 tsk Chiliflakes
  • 1 tsk Salt Fint
  • 1 msk Rapsolja
  • 1 st krukor Thaibasilika
  • 2 st klyftor Vitlök Vanlig
  • 450 g Wokmix
  • 1 msk Rapsolja
  • 400 ml Kokosmjölk
  • 2 msk Röd Currypasta
  • 2 msk Japansk soja
  • 1 krm Salt Fint
  • 1 krm Svartpeppar Malen
  • Tillbehör
  • 4 portion Basmatiris
  • 1 st Lime
  • 60 g Salladslök

Beskrivning

    1. Värm ugnen till 175 grader.

    2. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

    3. Wok: Tärna tofun. Blanda samman majsstärkelse, chiliflakes och salt i en bunke. Lägg ner tofubitarna och vänd runt ordentligt.

    4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofubitarna på hög värme så att de får en fin gyllenbrun stekyta runt om. Lägg över dem i en ugnsfast form och förvara i ugnen. Torka ur pannan.

    5. Finhacka thaibasilikan och skala och riv vitlök. Skölj wokmixen.

    6. Hetta upp ny olja i stekpannan och stek wokmixen med vitlök och thaibasilika på medelhög värme i ca 2 min. Tillsätt kokosmjölk, röd curry och soja och låt puttra ihop i ca 3-4 min. Smaka av med salt och peppar.

    7. Tillbehör: Skär limen i klyftor och strimla salladslöken.

    8. Toppa woken med tofubitar och salladslök. Servera med ris och limeklyftor.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.