1. Smula jästen i en bunke och tillsätt ljummet vatten för att lösa upp jästen.
2. Blanda i resten av ingredienserna och knåda degen i ca 10 minuter, antingen för hand eller i maskin på låg hastighet. Täck bunken med en bakduk och låt jäsa till dubbel storlek.
3. Tippa upp degen och knåda den några varv. Dela degen i 10 lika stora delar.
4. Rulla ut varje del till en lång snodd på ca 40 cm, vik in kanterna över varandra så som en kringla, tryck till ändarna ordentligt för att fästa degen i sig själv.
5. Lägg en bakduk över kringlorna och låt dem jäsa ca 20 minuter. Under tiden kan du sätta på en stor kastrull med vatten som du har i bikarbonaten.
6. Lägg kringlorna i det sjudande vatten ca 30 sekunder, ta sedan upp dem med en hålslev och låt dem rinna av på ett galler och vila ca 10 minuter.
7. Pensla kringlorna med ägg och strö över havssalt efter smak
8. Grädda kringlorna på 225 grader i 10-12 minuter.
Hej hej. Denna veckan har M valt de flesta rätterna då jag jobbar fem kvällar. Mattias fyller år på torsdag och han har varit sugen på fisksoppan länge nu så det blev bra att skjuta på den förra veckan
Jag älskar fisk, men tyvärr är jag väldigt dålig på att laga mat med fisk "till vardags". Den här soppan är enkel nog för att vara vardagsmat, men samtidigt lyxig nog för att servera som lördagsmiddag - vilket den gjorde i går när min bror och hans goa flickvän var på besök, och även mina föräldrar
Efter vår "salladsvecka" förra veckan hade jag en massa överblivna ingredienser kvar i kylskåpet. Så därför tänkte jag göra pastasås på alla dessa kylskåpsrester som bl
Bara måste dela med mig av detta recept. Sökte lite efter nya efterrätter till i helgen som var då vi skulle ha över lite folk och hittade detta recept hos Jenny
supergoda sådana. Igår gjorde jag ju som sagt revbensspjäll till middag. Vill ni saftiga smakrika och goda revbensspjäll som gör succé på julbordet kan jag verkligen tipsa om detta recept
Gillar du att baka bröd. Prova gärna detta för det blev riktigt gott. Ingredienser för 8 brödkakor2 pkt jäst1 liter mjölk150 g smör2 tsk bakpulver3 msk socker3 msk farinsocker2 äggulor3 dl dinkel, fullkorn2 dl havregryn18-20 dl manitoba cream eller vetemjöl special2 tsk saltGör så härSmula jästen i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.