Äntligen har jag lyckats knåpa ihop ett riktigt gott och krämigt pajrecept. Receptet nedan innehållerbroccoli och purjolök, men variationsmöjligheterna är ju enorma
Jag använde rester av kokt potatis som bindemedeli dessa bönbiffar. Har du ingenpotatis hemma kan du ersätta den med cirka en halv deciliterpotatismjöl, testa dig fram
Ni är många som uppskattar minavegetariska och veganska recept och det glädjer verkligenmig. Ni som har följt mig länge vet att jag älskar asiatisk mat
Häll ut ströbröd på en tallrik. Veckans vegetariska för några veckor sedan. Rulla bollarna iströbrödet. Mycket goda och trevliga, påminnerlite om falafel
Enklaste, enklaste grönsaksbiffarna med bara några få ingredienser, som blirhärligtkrispiga eftersom dom vänds iströbröd (eller panko som jag använde, som också är ett slags ströbröd men med större flingor)
I förra veckan berättade jag om minveganska kladdkaka som istället för ägg innehållerkikärtsspad. Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspadistället för ägg, nämligenbrownie
Hacka löken fint. Fräs i smör och curry utan att bryna löken. Blanda ner i crème fraichen ooch blanda i honung (eller ljus sirap), salt och svartpeppar
Här är allt hemgjort, det tar intespeciellt lång tid om man brukar hänga i köket. Hamburgerbröd. Kör allt väl i en mixer, spara det som blir över det blir en otroligt god sås till nästan all mat
Linser är så gott och rika på mättande protein och fibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilketisin tur innebär att vi håller oss mätta längre
Servera med ris, bulgur, tortillabröd, koriander och en härlig sallad. Att jag blev tokförtjust i den fantastiska kokboken Rå matglädje – Veganskt, lyxigt och jäkligt gott skriven av Erika Frost har ni nog intemissat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.