Vegansk

Vegansk

Ris och fröbollar

Ris och fröbollar

3 dl ris, kokt. 1 st gul lök. 2 dl solroskärnor. 1 st grönsaksbuljongtärning. 1 krm sambal oelek. Olja att steka i
Ugnsbakad brysselkål med knaprigt täcke

Ugnsbakad brysselkål med knaprigt täcke

1 kg brysselkål 2 msk växtbaserat matfett 1,5 msk vetemjöl 4 dl sojadryck (eller annan växtbaserad dryck) 1 tsk japansk soja 1 klyfta vitlök 1 tsk agavesirap 1 dl pankoströbröd 1 dl solroskärnor 1 kruka gräslök salt
Gratinerad blomkål med salsa verde och ris

Gratinerad blomkål med salsa verde och ris

1 kg blomkål 1 grön paprika 1 gul lök, stor 0,5 jalapeño 2 klyftor vitlök 1 tsk paprikapulver 1 tsk malen spiskummin 1 burk hela konserverade tomater (à 400 g) 2 dl vegansk ost, riven 3 msk rapsolja salt peppar
Vegan Moussaka

Vegan Moussaka

Sojagrytbitar i tomatsås. 75 gram torkade sojagrytbitar ex. Kung Markatta (0,5 pkt). 1 gul lök. 2 klyftor vitlök