Vaniljkaka Sverige kaka Niinnis kitchenlife
catrineyngbro
catrineyngbro

Vaniljkaka Sverige kaka Niinnis kitchenlife

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 ägg
  • • 3 dl vetemjöl
  • • 3 dl strösocker
  • • 2 tsk bakpulver
  • • 1 dl kokhett vatten
  •  
  • Fyllning
  • • 100 g smör
  • • 1 dl mjölk
  • • 3 tsk vaniljsocker

Beskrivning

    Så gör du:
    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg och socker poröst i en skål.
    3. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt i smeten, häll i kokhett vatten och blanda väl tills du har en slät smet.
    3. Häll smeten i en smörad och bröad form. Baka i cirka 30 minuter eller till kakan är genomgräddad, låt svalna i formen.
    4. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölk och vaniljsocker.
    5. Dela kakan på mitten och häll hälften av smörsåsen på den ena delen och hälften på den andra. Bred ut såsen jämt över kakan med hjälp av en slickepott eller smörkniv.
    6. Lägg ihop kakan igen och pudra med florsocker. På sommaren kan man även garnera med några jordgubbar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.