Så gör du:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker poröst i en skål.
3. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt i smeten, häll i kokhett vatten och blanda väl tills du har en slät smet.
3. Häll smeten i en smörad och bröad form. Baka i cirka 30 minuter eller till kakan är genomgräddad, låt svalna i formen.
4. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölk och vaniljsocker.
5. Dela kakan på mitten och häll hälften av smörsåsen på den ena delen och hälften på den andra. Bred ut såsen jämt över kakan med hjälp av en slickepott eller smörkniv.
6. Lägg ihop kakan igen och pudra med florsocker. På sommaren kan man även garnera med några jordgubbar.
Förra året utmanade jag er läsare att baka en Fyriskaka, året dessförinnan blev jag utmanad av Karin i Karins kök att baka Bagels, undrar om någon vågar utmana mig i år, eller om jag själv kanske utmanar någon
Kanske är det så att detta är en av Sveriges mest bakade kaka. Jag gick igenom alla våra blogginlägg och insåg att jag har inte lagt upp något recept på Kladdkaka
Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
När de svalnat var de sega och knapriga och fortfarande så goda, de är ju dessutom omöjliga att misslyckas med så baka dem om ni vill njuta av en god kaka
De ljusa lämnade jag bort kakaon och slängde ner lite M&M i, det krävdes 2 minuter extra på dem och jag antar det är för att kakaon inte var där eller så var det bara ugnen som gjorde det. 4 msk kakao. 4 msk kakao
Ta ut de från ugnen och lägg en noblesskaka över varje. Dom här supergoda kakorna bakade jag för ett tag sedan, men har inte riktigt haft tid att blogga om dem och nu håller det på vara dags att baka en ny sats för de har en förmåga att försvinna
Har ni sett receptet på enklaste kakan/flarnet som cirkulerar överallt nu. Man sätter Dumle (chokladöverdragen kola) på en plåt och gräddar i ugnen och vips har man en kaka istället för en godis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.