Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
Häromdagen var jag hos en granne som höll på att baka dessa underbara kakor, jag fick smaka när de kom direkt från ugnen, varma var de något av de godaste jag ätit på länge
Arbeta snabbt ihop alltsammans till en deg. Dela degen i sex delar. Basen är en mördegssats. Arbeta ihop ingredienserna till degen i en matberedare eller på arbetsbänk
(1 st långpanna). 3 dl vatten. 2-3 dl kokos. Ugn 175 grader C. Lägg bakplåtspapper i en ugnsform (minimum 40x40 cm) Häll smeten i långpannan och grädda 15-20 minuter i nedre delen av ugnen. (1 st långpanna). 3 dl vatten. 2-3 dl kokos
Fler mjuka kakor hittar du HÄR >>. Den blir garanterat uppskattad på barnkalaset - En riktig kalaskaka (ca 30 st). Steg 1, Mjuk kaka. 1 dl mjölk. Häll smeten i smord pappersklädd djup plåt, ca 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 20 min. 150 g smör. 300 g florsocker. ca 1,5 msk vatten. Skär i bitar, ca 30 st. Nedan hittar du 3 till goda mjuka kakor - Länk till recepten under bilderna
och efter några minuter har du goda kakor. Grädda i 175 grader i 6-8 minuter. Har ni sett receptet på enklaste kakan/flarnet som cirkulerar överallt nu
ca 32 st. 10 dl havregryn. 1 msk bakpulver. 1 dl ljus sirap. Sätt ugnen på 175°C. Bred smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 15-18 min. ca 32 st. 10 dl havregryn. 1 msk bakpulver. 1 dl ljus sirap. Sätt ugnen på 175°C
175 g smör4 ägg6 dl strösocker3 dl vetemjöl2 tsk bakpulver8 msk kakao2 tsk vaniljsocker2 krm salt. Toscasmet75 g smör2 dl strösocker1 ½ dl vispgrädde1 dl sirap200 g kokos. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 12–15 min. Bred smeten över den nygräddade botten och grädda i ytterligare 10 min. Låt kakan kallna och skär den i bitar 175 g smör
Recept bakverk , kaffebröd & Kakor. 2016-09-04, 07. 500 g mandelmassa1 dl socker2 äggvitor. 100 g mjölkchoklad250 g rumstempererat smör3 dl florsocker2 tsk vaniljsocker2 äggulor. Ställ in i ugnen 12-15 min, 175 C, till de fått lite färg. 1 500 g mandelmassa. 1 dl socker. 100 g mjölkchoklad. 3 dl florsocker. 12-15 min. 175 C
Dela degen på mitten och rulla ut två fingertjocka längder. 18-20 st. 100 gram rumsvarmt smör. 1 dl strösocker. 3 dl vetemjöl. 1 tsk bakpulver. 1 msk vaniljsocker. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda mitt i ugnen ca 13-15 min. 1018-20 st. 100 gram rumsvarmt smör. 1 dl strösocker. 3 dl vetemjöl. 1 tsk bakpulver. 1 msk vaniljsocker
3 ägg. 3 dl vetemjöl. 11/2 tsk bakpulver. 1 msk vaniljsocker. 150 g smör, smält. 3/4 dl mjölk. 100 gram mandelspån. 1 dl strösocker. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15-18 min. Rör ihop allt till en smet och låt den sjuda på svag värme i ca 8-10 min. Grädda kakan i ytterligare ca 15 min tills toscasmeten fått färg. 3 ägg 2 dl strösocker. 3 dl vetemjöl. 11/2 tsk bakpulver. 1 msk vaniljsocker. 150 g smör, smält. 3/4 dl mjölk. 100 gram mandelspån. 1 dl strösocker
Tillsätt mjölken och arbeta raskt ihop allt till en deg. Fördela degen i formarna. 10 st. 3¾ dl vetemjöl. 1½ dl mjölk. 1 dl mjölk. Ställ ca 10 muffinsformar i en muffinsplåt. Låt det stå kallt i kylen i 5-10 min. Grädda mitt i ugnen i 250°C i ca 10-12 minuter eller tills bullarna har fin färg och känns torra. 10 st. 3¾ dl vetemjöl. 1½ dl mjölk. 1 dl mjölk
175 g smör, rumsvarmt. 11/2 dl socker. 3-4 msk sirap. 1 tsk bikarbonat. Forma till 3 längder. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter. 175 g smör. 11/2 dl socker. 3-4 msk sirap. 1 tsk bikarbonat. 175 grader. ca 15 minuter S
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.