Mina sju sorters kakor i Hela Sverige Bakar
Bonsmammans Bak
Bonsmammans Bak
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g mjukt smör
  • 100 g ( 1 dl) ljust muscovadorörsocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 113 g (2 dl) vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 g (2 tsk) kanel
  • 200 g mjukt smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 90 g (1 dl) socker
  • 240 g (4,5 dl) vetemjöl
  • 16 g (2 msk) kakao (till halva degen)
  • 8 g (3 msk) mortlad frystorkade hallon ( till halva degen)
  • Lite röd livsmedelfärg för en rödare färg.
  • 50 g smör
  • zest från en stor apelsin
  • 100 g ( 1 dl) socker
  • 1 medelstort ägg
  • 35 g äggvita (från ett medelstort ägg)
  • 200 g (6 dl) riven kokos
  • Om man vill kan man tillsätta 0,5 dl chokladknappar
  •  
  • Gör så här
  • 150 g mjukt smör
  • 170 g (3,5 dl) vetemjöl + ca 1 dl till utbaket
  • 1,5 msk grädde
  • 1 st ägg till pensling
  • Pärlsocker till garnering
  • 20 g ( en bit) syltad ingefära + 1 msk spad
  • 15-20 st färska myntablad
  • Zest från en stor citron
  • 40 g (0,5 dl) florsocker
  • 110 g mjukt smör
  • 40 g ( 1 dl) mandelmjöl
  • 110 g ( 2 dl) vetemjöl
  • 150 g mjukt smör
  • 200 g (3,5 dl) vetemjöl
  • 50 g (0,5 dl) socker
  • 1 st äggula från ett medelstort ägg
  • 75 g smör
  • 100 g (1 dl) socker
  • 1 tsk vetemjöl
  • 2 msk grädde
  • 50 g (1 st påse) hackad skållad mandel
  • 140 g mjukt smör
  • 90 g (1,5 dl) florsocker
  • 150 g (2,5 dl vetemjöl
  • 20 g ( 0,5 dl) kakao
  • Grädda 10-12 minuter
  • 100 g mörka chokladknappar
  • 1 dl frystorkade hallon

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.