Ugnsbakade äpplen med söt nötcrumble
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Ugnsbakade äpplen med söt nötcrumble

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 portioner ugnsbakade äpplen med nötcrumble:
  • Fyra äpplen (delade i hälften)
  • 1,5 dl valnötter
  • 1,5 dl pekannötter
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 msk socker
  • 50 g smält, brynt smör
  •  
  • Toppa med
  • Ljus sirap
  • Kokosflarn

Beskrivning

    Gör så här:

    Sätt ugnen på 215 grader.

    Dela äpplena på hälften och skär bort kärnor etc.

    Smält och bryn smör och blanda ner mortlade nötter, socker och kanel.

    Placera äppelhalvorna i en form eller på en bakplåtsklädd form.

    Fördela ut nötblandningen på varje äpple – ringla sedan över rikligt med ljus sirap.

    Baka i ugnen ca 15 – 20 minuter.



    Toppa med kokosflarn (eventuellt pudra med lite extra kanel) och servera med grädde, vaniljglass eller vaniljsås.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.