Fläskytterfilé i het chilisås. Jag serverade tillsammans med ugnsrostad potatis och brysselkål. Alltså såsen är så förbannat god att den med lätthet kan intas med sked
En sådan där perfekt bjudrätt när man ändå har så mycket annat att fixa med innan gästerna kommer. Ibland har jag kyckling, ibland fläskfilé, ibland kotletter och nu fick det bli fläskytterfilé
Vi får se hur ofta jag hinner/orkar med att uppdatera bloggen denna vecka. Börja med att strimla lövbiffen och lägga den i en stor skål tillsammans med soja, fond och pressad vitlök
4 portioner Ingredienser. 600 g fläskfile, ½ cm skivor 2 gula lökar, strimlas 1 gul paprika, strimlas, ta gärna fler paprikor, kanske orange 1 apelsin, skal och saft 2 msk olja till stekning 1 tsk socker 3 tsk sabal oelek 2 msk chilisås 1 tsk curry 2 msk
Här har ni en riktigt smaskig gratäng med fläskfilé. Köttet blir så saftigt och gott när det går gratineras i ugnen tillsammans med såsen och osten på toppen
potatisar, små stekta. mandarinklyftor päron, konserverade brun skysås potatisar, små stekta Ugn. Låt vila 15 min innan de skivas och servars med tillbehören
De ville ha kycklingwok med mycket grönsaker. Smaka av med ingefära, vitlök, salt o peppar. Servera som ensamrätt eller tillsammans med nudlar eller ris
Jag brukar oftast göra på kotletter med ben men nu hade jag en fläskytterfilé över sen helgen så jag skivade ner den i en form och kokade upp en sås med creme fraiche, grädde, vatten, sambal oelek och lite andra kryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.