2 pers:
350-400 gram torskrygg, smör,1 liten morot, 1/4 purjolök 1dl grädde, 1dl creme Fraiche, 100g smör 1/2 citron, 1tsk- 1msk söt senap, rejält med hackad gräslök,salt och peppar
Beskrivning
Skär fisken i portionsbitar, lägg i saltat vatten I en halvtimme, ska vara salt som havssalt ungefär. Torka av fisken och lägg den i ugnsform med lite hyvlat smör ovanpå, 175gr tills innertemperatur i 47gr
Strimla morot och purjolök fint, ge det ett snabbt uppkok i lite lättsaltat vatten, häll av vattnet. Koka upp grädde och creme fraiche och låt det puttra lite,sänk värmen och blanda i smöret klickvis tills det har smält, pressa i saften av en halv citron,värm försiktigt igen,smaka av med senap salt och peppar, blanda sist i gräslöken, red ned lite vit såsredning om det behövs,servera med kokt potatis, toppa fisken med grönsakerna
Torskrygg, färsk och torrrimmad. Smaksätt såsen med citronsaft, lite senap, gräslök och salt. Sätt ugnen på 120 grader och sätt in en ugnsplåt med vatten för att ånga fisken. Torka av torsken och sätt in den i ugnen med skinnsidan nedåt, lägg en liten smörklick över och ånga i ugn tills innertemperaturen är 52 grader (härligt genomskinliga ”skivor”)
Valborgsmässoafton & mys med god middag hemma i Spånga med underbara maken. En fräsch vårmeny med insperation från Leif Mannerström, tack Leif för en underbart god sås
Sillahallens torskryggmed bacon och gräslök. Jag ska nog villigt erkänna att jag inte är den bästa på att exprimentera med smaker och fisk i mitt eget kök
En god rätt som både barn, tonåring och vuxna åt med god aptit. Lägg ovanstående smörblandning i en ugnsfast form, som ni sedan lägger torskryggsfileerna ovanpå
Jag sprang på färsk torskrygg till ett okej pris i helgen så då fick det bli lördagens middag. Med tanke på att jag hade varit på seminarium i Västerås hela dagen blev det en ganska enkel anrättning
Idag delar jag med mig av ett riktigt grymt fiskrecept, som min kollega bjöd på för ett tag sedan. Stek det tillsammans med champinjoner i några minuter tills det fått lite färg
Idag på jobbet serverade jag rimmad, kokt torskryggmed äggsås. Torsken rimmar jag alltid med salt en timme före jag kokar den, då behåller den sin spänst och blir mer smakrik
Torskrygg skulle det bli. Ett säkert kort som det är svårt att misslyckas med. Torskrygg. Vanligtvis brukar jag bryna ryggen för att sedan låta den gå klart i ugnen med en stektermometer i
Torskryggen i portionsbitar, så många man behöver, lade jag ovanpå de gröna bönorna. Jag pepprade och saltade, samt ringlade över rikligt med smör över dem
torskrygg. Lutfisk är ingen favorit för mig medan torsk däremot gillas skarpt. torskrygg. Tillsammans med potatispuré och små fina ärtor smakade det smaskens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.