Torskrygg med sandefjordsmör
kicki-104
kicki-104

Torskrygg med sandefjordsmör

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 pers: 350-400 gram torskrygg, smör,1 liten morot, 1/4 purjolök 1dl grädde, 1dl creme Fraiche, 100g smör 1/2 citron, 1tsk- 1msk söt senap, rejält med hackad gräslök,salt och peppar

Beskrivning

    Skär fisken i portionsbitar, lägg i saltat vatten I en halvtimme, ska vara salt som havssalt ungefär. Torka av fisken och lägg den i ugnsform med lite hyvlat smör ovanpå, 175gr tills innertemperatur i 47gr
    Strimla morot och purjolök fint, ge det ett snabbt uppkok i lite lättsaltat vatten, häll av vattnet. Koka upp grädde och creme fraiche och låt det puttra lite,sänk värmen och blanda i smöret klickvis tills det har smält, pressa i saften av en halv citron,värm försiktigt igen,smaka av med senap salt och peppar, blanda sist i gräslöken, red ned lite vit såsredning om det behövs,servera med kokt potatis, toppa fisken med grönsakerna

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.