Supersmarrig och lättlagad sås som passar perfekt att servera med pasta!
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
4
portioner
250 g
färska champinjoner
1 gul
lök
4
vitlöksklyftor
250 g
cocktailtomater
150 g
färsk babyspenat
5 dl
grädde (växtbaserad grädde eller vanlig grädde funkar alldeles utmärkt)
0,5 dl
riven parmesanost
2 tsk
paprikapulver
Salt och peppar
Olja till stekning
Beskrivning
Hacka lök i tärningar, finhacka vitlök, hacka champinjonerna.
Hetta upp olja och stek löken tills den får färg.
Vänd i vitlök och champinjoner, stek tills champinjonerna slutar väska sig.
Krydda med paprikapulver, salt, peppar och stek lite till.
Vänd i tomaterna och stek hastigt nån sekund.
Häll över grädde, låt såsen puttra i 15 min utan lock.
Blanda i riven parmesanost och spenat.
Låt såsen puttra i 3-5 min.
Servera med pasta.
Lägg i hönsbuljongtärningarna och philadelphiaosten. Servera soppan med bröd. 1vatten. 1philadelphiaost, med örter och vitlök. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
Det enda du behöver tänka på är att i förväg beställa hem två olika kryddblandningar från Zmaka (och nej, jag är inte sponsrad men kan inte leva utan dessa båda favoriter, som jag använder till det mesta i matväg)
Som gräsänka gav jag blanka tusan i attservera på tallrik. Du som är klar och nöjd med recept och så stannar här för här har jag gått lite bananas med bilder för jag tyckte att det såg så himla läckert ut och kunde inte sålla så hårt bland bilderna jag tog
Enligt många av de andra fooled porkrecept jag läst så kör folk helt enkelt bara en snabbsås/marinad till som de gör med typ olja/ketchup och lite kryddor som får koka ihop tillsammans med porken i ugnen när den grillar
Koka upp vatten till pastan och hetta upp en stekpanna till baconet. Stäng av plattan, rör om. Rör ner balsamico i bacon ochlöksåsen, tillsätt tomatpuré och kycklingfond, låt koka upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.