Häll ner de torra ingredienserna i en bunke, FÖRUTOM 0,5 dl socker.
Blanda .
Smält smöret i en kastrull, ta av kastrullen från plattan och rör ner 0,5 dl socker tills sockret är halv smält.
Tillsätt 1,5 dl vatten och rör om.
Rör ner smör/socker/vatten med de torra ingredienserna.
Rör om tills du får en fin smet.
Smöra en form med löstagbar kant noga och häll sedan ner smeten.
Grädda mitt i ugnen 150 grader.
15-30 min beroende på hur kladdig du vill ha den!
Mixa nötterna till mjöl, i med dadlarna, kokosoljan, kryddor, bakpulver, mjöl, kakao ochäggulor. Det är visst kladdkakans dag idag, så då passar det ju fint med en nyttigare variant än de flesta man hittar på nätet och i kokböcker
Tänk att ett recept nästan "utan allt" kan bli så gott. Eftersom jag själv och min familj tål ägg brukar jag baka med det, men nu inhandlades i alla fall ett paket No Egg för att göra rutorna äggfria
Mjölkfritt, äggfrittoch kan göras glutenfritt. Så gott, lätt och härligt med det knapriga täcket. Häromdagen fixade vi cornflakespanerad fisk till lunch
Tomt i skåpet och lördagsfika önskas. 15o g mjölkfritt margarin. i det ”veterecept” som jag utgick från var det 2 dl – men det var alldeles för löst, så jag fick lägga i mer – och då valde jag jyttemjöl för att det binder vätska så bra. 15o g mjölkfritt margarin
Lägg i rabarbern i formen (sockra dem ev lite extra med muscovadosocker), fördela pajdegen jämnt med fingertopparna så att den täcker det mesta av rabarberns (Platta inte ut med händerna – det fördelar sig ändå)
Kommentarer
emma.heiseler
Fyfan
emma.heiseler
Fyfan
karinhenrietta
Supergod
Logga in eller Registrera för att kommentera.