Stekta äppelklyftor med havresmul och kanelgrädde
DenblygaViolen
DenblygaViolen

Stekta äppelklyftor med havresmul och kanelgrädde

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 Pers
  • 2 äpplen helst svenska
  • 1 msk smör
  • 1 msk rårörsocker
  • 0,5 dl mandelspån
  •  
  • Havresmul
  • 50 g smör
  • 0,75 dl havregryn
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 3 msk solrosfrön
  • 3 msk rårörsocker
  •  
  • Grädde
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 tsk kanel mald

Beskrivning

    Havresmul: Sätt ugnen på 200°. Bryn smöret i en kastrull. Rör i havregryn, mjöl, solrosfrön och socker. Smula ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper.

    Grädda smulorna mitt i ugnen ca 10 min. Rör om någon gång under tiden. Låt smulorna kallna.

    Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör så att de får fin färg. Strö över sockret och låt det smälta. Blanda i mandelspånen.

     Grädde: Vispa grädden tillsammans med kanelen.

    Fördela äppelklyftorna i glas. Strö över havresmulorna. Toppa med grädde och servera.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.