Havresmul: Sätt ugnen på 200°. Bryn smöret i en kastrull. Rör i havregryn, mjöl, solrosfrön och socker. Smula ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda smulorna mitt i ugnen ca 10 min. Rör om någon gång under tiden. Låt smulorna kallna.
Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör så att de får fin färg. Strö över sockret och låt det smälta. Blanda i mandelspånen.
Grädde: Vispa grädden tillsammans med kanelen.
Fördela äppelklyftorna i glas. Strö över havresmulorna. Toppa med grädde och servera.
Hur man gör en god gräddsås eller lyckas med pepparkakshuset… Jag blir lätt förblindad många gånger då jag läser kommentarer och verkligen ser vad det är ni uppskattar här på kryddburken
Knaprig potatis, smakrik sås med hög “fisksälta” från fonden men ändå lite vinsyra i bakgrunden tillsammans med den söta saftstekta svampen blev en riktigt bra kombination
Krydda med svartpeppar och strö på hyvlad parmesanost. Blanda vinäger och olivolja och ringla över. Stek på hög värme i lite olivolja ca 2 minuter, krydda med havssalt under tiden
På Bondens marknad köpte jag en bit fin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar i rödvin, fond och kryddor
Doppa sedan i mjölblandingen och stek på medelhög värme. Torka av fisken med lite papper. Blanda ströbröd, vetemjöl och handsmulat havssalt på en tallrik
Dagens första kaffe insups med vällust och engagemang, utanför tittar det fantastiska sommarvädret in och förhoppningsvis står det sig några dagar den här gången
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.