Spett med curryris och grönsaker
Stickan o snickar'n
Stickan o snickar'n

Spett med curryris och grönsaker

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 lökar
  • 800 g nötfärs
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 msk dijonsenap
  • 1,5 dl vatten
  • salt
  • peppar
  •  
  • CURRYRIS
  • 6 dl ris
  • 2 morötter
  • 2 rödlökar
  • 1 purjolök
  • 2 röda chilifrukter
  • 4 msk rapsolja
  • 2 msk curry
  • 1 kruka persilja
  •  
  • TILLBEHÖR
  • färdig tomatsås

Beskrivning

    1.Skala och hacka lökarna. Blanda med färsen, spiskummin, senap och vatten. Krydda med salt och peppar. Blanda tills färsen känns smidig och forma sedan långa biffar på spett.

    2.Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek spetten runtom tills de får en fin färg. Efterstek i ugnen i ca 6-8 minuter.

    3.Koka riset enligt paketets anvisningar. Skiva morötterna, lökarna, purjolöken och chilin tunt.

    4.Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs grönsakerna lite lätt utan att de får färg. Blanda ner i riset och låt allt bli varmt.

    5.Krydda med curry, salt och peppar. Hacka persiljan och blanda ner.

    6.Värm den färdiga tomatsåsen och servera till färsspetten och curryriset.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.