1.Skala och hacka lökarna. Blanda med färsen, spiskummin, senap och vatten. Krydda med salt och peppar. Blanda tills färsen känns smidig och forma sedan långa biffar på spett.
2.Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek spetten runtom tills de får en fin färg. Efterstek i ugnen i ca 6-8 minuter.
3.Koka riset enligt paketets anvisningar. Skiva morötterna, lökarna, purjolöken och chilin tunt.
4.Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs grönsakerna lite lätt utan att de får färg. Blanda ner i riset och låt allt bli varmt.
5.Krydda med curry, salt och peppar. Hacka persiljan och blanda ner.
6.Värm den färdiga tomatsåsen och servera till färsspetten och curryriset.
4 2 msk riven ingefära 1 lime 600 g torskfilé 1 vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 1 msk röd currypasta 500 g djupfrysta wokgrönsaker 1 burk lätt kokosmjölk (à 400 ml) 1 grönsaksbuljongtärning salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Lägg det ovanpå grönsakerna,saltaoch peppra. Klicka på smöret och strö över klippt dill. Vik ihop till paket tätt och lägg i en ugnsfast form (ifall det läcker)
Skär kycklingen i bitar och stek den i en wokpanna med olja och röd currypasta. Smaka av med ev. Efter all julmat man har ätit den senaste tiden så växlade jag om helt och lagade asiatiskt
Du kan ta vilka grönsaker du vill, blanda det med ris och krydda med härlig curry. Låt grytan koka ihop, lägg ner tomaten, smaka av med salt och servera
Skala och skär ner alla grönsaker i mindre bitar, utom vitlöken som du bara krossar lätt med kniven. Lägg alla grönsaker i en stor konserveringsburk och häll på vinägervattnet
Några drag med vitpepparkvarnen. Köttfärslimpa, nypotatis, gräddsås, rörörda lingon och pressgurka. Insåg att jag hade en oöppnad ättika i skåpet när jag köpt en ny så nu blir det picklade grönsaker för hela slanten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.