Familjens favoritmat

  • 9 Recept

Grön köttfärslåda

1. Skala potatisarna och skär i strimlor. Skala och hacka löken. Blanda gärna potatis och lök i en skål. 2. Bryn köttfärsen, smaksätt med basilika, salt och peppar
Finsk köttsoppa med köttfärs

Finsk köttsoppa med köttfärs

Skala potatis och morötter, skär potatisen i mindre bitar (som halva hönsägg ungefär) och slanta morötterna

Finsk kållåda

1. Ta bort den hårda träaktiga delen av kålen. Hacka kålen grovt. 2. Hetta upp vatten, kål och salt i en stor kastrull

Spett med curryris och grönsaker

1. Skala och hacka lökarna. Blanda med färsen, spiskummin, senap och vatten. Krydda med salt och peppar. Blanda tills färsen känns smidig och forma sedan långa biffar på spett

Sjömansfalu

1. Skala och skiva potatis och morötter. Skölj och skiva purjolöken. 2. Koka rotsakerna knappt mjuka i buljongen ca 15 min

Ugnsfisk med färg

1. Tina den frysta fisken. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Skölj och skiva purjolöken. Lägg margarin och purjolök i en ugnsform

Esthers favoritrisotto

1. Skala och hacka lökarna. Stek lök och kycklingstrimlorna med curryn i margarinet i en kastrull. 2. Tillsätt ris och späd med vatten

Långkokt karré

1. Skär karrén i mindre bitar. Skala och skiva vitlöken. Skiva chilin. Riv skalen av citrusfrukterna och pressa ur saften

Lökköttbullar med dipmix-sås

1. Blanda ströbröd och löksoppa-ingredienserna med gräddfilen. Låt stå och svälla i 5-10 minuter. 2. Tillsätt ägg och köttfärs