Jag brukar servera den här couscousenmed myntasås, röd sås, baba ganoush, hummus och ett orientaliskt tunnbröd (som vi brukar köpa på Maxi eller Willy´s)
Blanda den nykokta couscousmedgrönsakerna. Tillaga couscous enligt beskrivningen på paketet. Tillsätt paprika i bitar, strimlad purjolök med en nypa saffran och fräs i ytterligare någon minut
Servera medcouscous, fräst purjolök och apelsinklyftor. , couscous, fräst purjolök, apelsinklyftor. Tvätta och skala apelsin och citron med potatisskalare
Kycklingspettoch wokade grönsakermednudlarKycklingspetten. Blanda chilisåsen med soja och vitlök. Som vanligt när vi jobbar med kyckling i hemkunskapen så går vi ju igenom det här med att få den genomstekt så man inte blir magsjuk pga eventuella campylobacter
Couscousmedgrönsaker är god och nyttig snabbmat. Vi brukar antingen äta denna rätt som tillbehör till teryakilax med rosa sås (se här) eller så blandar vi i lite kokta kikärtor och stekt strimlad halloumi och äter couscousen som en vegetarisk huvudrätt med sweet chilisås och en klick rosa sås
4 2 msk riven ingefära 1 lime 600 g torskfilé 1 vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 1 msk röd currypasta 500 g djupfrysta wokgrönsaker 1 burk lätt kokosmjölk (à 400 ml) 1 grönsaksbuljongtärning salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.