Som ett litet avbrott vill jag visa er världens enklaste rätt. Just nu sitter jag på tåget till Skåneland, vi har precis lämnat Laholm och är påväg mot Båstad
Skala ochskiva löken tunt i halvmånar. Skär upp fläskfilénibitar. Bryn köttet och löken i smöret. Häll på grädden och lägg ibuljongtärningen, pepparn och sojan
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Receptet känns ganska lyxigt trots att det är enkelt, men man kan göra den ännu enklare (strunta ivinoch byt hummerfond mot fiskbuljong) eller lyxigare (lite skaldjur i vore ju fantastiskt gott), den bär sig bra i både enkla ochfestliga sammanhang
Jag testade ju den för ett par veckor sedan och blev lite smått frälst. Eller kanske kör niidag på ett betydligt snabbare alternativtill de klassiska semlorna-semmelkladdkakan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.