Silviakaka
Helena Toftling
Helena Toftling

Silviakaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kaksmeten
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 50 g smält smör
  • 1,5 dl mjölk
  • Glasyr
  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 st äggula
  • garnering
  • riven kokos

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst.

    2. Tillsätt mjöl, bakpulver, vaniljsocker, mjölk och smält smör. Vispa ihop till en smet.

    3. Grädda i en smord och bröad springform i ca 37-40 minuter. Låt kallna i formen.

    4. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker och vaniljsocker. Blanda ordentligt så att sockret smälter. Blanda sist ner äggulan och blanda tills smeten tjocknar och svalnar.

    5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Ställ kakan kallt en stund.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.