Annette

Annette

  • 16 Recept
Inlagd gurka

Inlagd gurka

Skölj gurkan. Skiva så tunt du kan. En mandolin, osthyvel eller med kniv funkar. Blanda salt, vatten, socker, peppar och ättiksprit i en skål, bunke, plast- eller glasburk
Snabbsaltad gurka

Snabbsaltad gurka

Skär gurkorna i lagom bitar, skär av ändarna, lägg i iskallt vatten medan du blandar lagen,rör så det smälter ihop, lägg ner gurkan tillsammans med dill och blad, ställ kallt 2-3dygn, håller ca 1 vecka 2-3 slanggurkor, 5msk salt, 1msk socker,1 liter vatten, dillkvistar, svarta vinbärsblad
Äppelmos

Äppelmos

Tillagning. 1. Skala och kärna ur äpplena. Lägg de skalade äppelklyftorna i en bunke med kallt vatten så att de inte mörknar
Klassiska wallenbergare

Klassiska wallenbergare

1. Se till att alla ingredienser är riktigt kalla. Rör färsen med salt och peppar. Tillsätt grädden lite i taget och sedan äggulorna
Enkla potatiskakor i ugn

Enkla potatiskakor i ugn

500g potatis. 2 morötter. 1 stor palsternacka. 1/2 gul lök. 1 ägg. 2,5 dl grädde. salt, peppar, oregano. ströbröd*
Crème brûlée

Crème brûlée

1 vaniljstång. 6 äggulor. 1,5 dl socker. 1 dl mjölk. 4 dl vispgrädde. 1/2 - 1 dl florsocker eller råsocker till att bränna på toppen
Ljuvlig Kräftsoppa

Ljuvlig Kräftsoppa

Tina kräftorna. Skala dem och tag bort tarmen. Lägg stjärtarna svalt tills soppan ska serveras. Spara alla skal och inkråm, utom magsäcken
Kräftsoppa

Kräftsoppa

Ingredienser Portioner. 4 600 g kräftor 2 msk olivolja 1 finhackad gul lök 1 st fänkål (à ca 50 g) skuren i små, fina bitar 1 tsk tomatpuré krondill 6 dl fiskbuljong (tärning) 1 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde salt och peppar efter smak ev lite konjak rostat vitt bröd Lägg till i inköpslistan
Silviakaka

Silviakaka

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst. 2. Tillsätt mjöl, bakpulver, vaniljsocker, mjölk och smält smör