Sätt ugnen på 150. Smörj en rund springform, 18 cm i diameter använde jag men det räcker nog till en 22 cm också. För att få en brun fin färg på bottnarna bröar jag den med kakao men ströbröd funkar ju såklart också.
Smält smör i en kastrull. Blanda i choklad, strösocker, farinsocker och kakao i en kastrull tills chokladen har smält och blanda tills den är slät. Ta av från värmen och häll i kaffet. Häll smeten i en bunke och låt den svalna lite.
Sikta vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Blanda sedan i ett ägg i taget i den smälta choklad blandningen och sist vänder du i de torra ingredienserna.
Fyll springformen med smeten och grädda mitt i ugnen på 150 grader i 50-60 minuter. Gör ett stickprov innan du tar ut kakan. När den svalnat lite kan du vända den upp och ner för att få en rakare tårta. Låt svalna helt innan du skär den i tre delar.
Dessa chokladbottnar är så ljuvligt saftiga och goda, inte från denna värld. Det som är bra är att du inte behöver mycket kräm mellan för att tårtan ska vara saftiga
Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more
Jag hade skrivit ett helt annat inlägg tills idag, men efter att ha bakat denna goda och saftiga päronkaka kände jag bara att denna måste få komma med idag
Detta recept ger de i mitt tycke allra godaste och saftigaste vaniljbullarna. Tricket är att använda rikligt med fyllning, alltid använda äkta smör, bearbeta degen ordentligt och inte använda för mycket mjöl – degen ska fortfarande vara något kladdig innan jäsning
Här kommer ett recept på riktigt saftiga och goda tekakor som ni måste testa att baka i helgen. Tekakorna bakade jag på en bas av gröt och det är det som gör dem så saftiga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.