Rimbobullar
cabo56
cabo56

Rimbobullar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser (25 st)
  • Deg
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl kall grädde eller mjölk
  • 200 g mjukt smör
  • 0,5 paket jäst
  • 1 msk socker
  • Fyllning
  • 75 g smör
  • 2 msk socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vatten

Beskrivning

    Gör så här:

    Deg: Smula ned jästen i en bunke med grädde eller mjölk. Rör om tills jästen lösts upp.
    Tärna smöret och tillsätt i vätskan. Sikta ned mjöl och socker. Arbeta samman till en smidig deg.
    Mjöla en arbetsbänk och kavla ut degen i en fyrkant, 40x40 cm.
    Skär degen i fyrkanter, 8x8 cm.
    Fyllning: Rör samman smör, socker och vaniljsocker.
    Klicka ut fyllning i mitten på varje fyrkant.
    Vik in hörnen på varje fyrkant mot mitten över fyllningen.
    Lägg bullarna i pappersformar på en plåt.
    Låt bullarna jäsa i rumstemperatur i 2 timmar, på sval plats i 3-4 timmar eller i kyl över natten.
    Grädda: Sätt ugnen på 250 grader. I varmluftsugn räcker det med 200 grader.
    Pensla bullarna med uppvispat ägg.
    Grädda bullarna i mitten av ugnen i 5-8 minuter.
    Glasyr: Vispa ihop florsocker och vatten.
    Låt bullarna kallna innan du glaserar dem.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.