Deg: Smula ned jästen i en bunke med grädde eller mjölk. Rör om tills jästen lösts upp.
Tärna smöret och tillsätt i vätskan. Sikta ned mjöl och socker. Arbeta samman till en smidig deg.
Mjöla en arbetsbänk och kavla ut degen i en fyrkant, 40x40 cm.
Skär degen i fyrkanter, 8x8 cm.
Fyllning: Rör samman smör, socker och vaniljsocker.
Klicka ut fyllning i mitten på varje fyrkant.
Vik in hörnen på varje fyrkant mot mitten över fyllningen.
Lägg bullarna i pappersformar på en plåt.
Låt bullarna jäsa i rumstemperatur i 2 timmar, på sval plats i 3-4 timmar eller i kyl över natten.
Grädda: Sätt ugnen på 250 grader. I varmluftsugn räcker det med 200 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i 5-8 minuter.
Glasyr: Vispa ihop florsocker och vatten.
Låt bullarna kallna innan du glaserar dem.
Rimbobullar påminner mig alltid om ”lite äldre damer” som bjuder på bullar en sommardag. När jag var liten var det alltid denna typen av bullar som det bjöds på hos dem
Vi bakade rimbobullar och snurrbullar med mandelmassa så det stod härliga till, sen har vi faktiskt inte gjort nånting, bara slappat och tagit det lugnt
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör om så att jästen löser sig. Klicka ner matfettet i mindre bitar tillsammans med socker, vaniljsocker och mjöl
Rimbobullar. ca 25 st½ pkt jäst2 dl kall mjölk200 g rumstempererat smör eller margarin1 msk strösocker6 dl vetemjölFYLLNING75 g smör eller margarin1½ msk strösocker1½ tsk vaniljsockerPENSLING1 äggGLASYR1 dl florsockerett par droppar vattenRör ut jästen i lite av mjölken i en skål
Jag älskar som sagt tusen gånger förr att börja dagen med att baka. Däremot är det inte alltid jag får tillfälle att bjuda på mina bakverk redan samma dag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.