Piroger.
Matilda
Matilda

Piroger.

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 350 g potatis kokt
  • 100 g smör eller margarin
  • Fyllning
  • 1/2 st purjolök
  • 1 st morot
  • 2 tsk smör eller margarin
  • 300 g vegofärs
  • 1/2 dl hackad persilja
  • salt & peppar

Beskrivning

    Receptet är för 4 personer.

    1. Fyllning: Börja med fyllningen och låt den svalna. Fräs skivad purjolök, riv morötterna och vegofärs i en stekpanna med smör tills färsen är smulig. Tillsätt persilja och smaka av med salt och peppar.

    2. Pirogdeg: Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Riv potatisen. Tillsätt potatis och rumstempererat smör till mjölblandningen och arbeta ihop till en deg. Dela degen i 4 delar och kavla ut varje del till en rund platta.

    3. Lägg 1/4 av fyllningen i mitten på varje rundel. Pensla kanterna med vatten, vik ihop och tryck till. Vecka kanten och vänd pirogen så att kanten ligger uppåt.

    4. Lägg över pirogerna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med vatten. Grädda pirogerna mitt i ugnen i ca 10 minuter.

    Tillhör: Servera med en sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.