Pasta med gräddig laxsås
Helena Toftling
Helena Toftling

Pasta med gräddig laxsås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g pasta, te ex fusili
  • 1 st gul lök
  • 500 g laxfilé, gärna halvfryst
  • 3 dl creme fraische
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 kruka dill
  • 2 msk hummerfond
  • 2 msk pressad citronjuice
  • citronpeppar

Beskrivning

    1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Gör laxsåsen under tiden: Finhacka löken. Skär laxfilén i små tärningar, cirka 1,5 x 1,5 cm. Värm upp en stor stekpanna med smör och fräs löken mjuk. Vänd ner laxen och fräs i ytterligare några minuter.

    2. Tillsätt crème fraiche, grädde, dill (spara lite att garnera med), fond, citronsaft och låt koka upp. Smaka av med salt och citronpeppar

    3. Vänd försiktigt ner pastan i såsen och servera tillsammans med sockerärter, sparris och eventuellt citronklyftor.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.