Pasta con honungsrostade tomater
foodandmoodmix
foodandmoodmix

Pasta con honungsrostade tomater

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 700 g kvisttomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 knippe basilika
  • 1/2 - 1 tsk havssalt
  • 100 g spenat
  • 100 g valnötter
  • Parmesan ca 2 dl
  • Svartpeppar
  • 300 g tagliatelle

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 125 grader.

    2. Skölj tomaterna och låt rinna av medans du skivar vitlöken i tunna fina skivor.

    3. Blanda vitlök, olivolja, honung och basilika i en bunke.

    4. Tillsätt tomaterna och rör om så att alla tomater får ”marinad” på sig. Höll ut dem i en ugnssäker form och toppa med ca 1/2-1 tsk havssalt. Sätt nu in i ugnen och ställ en timer på 1,5 timma, sedan är de klara.

    5. Förbered resten genom att riva parmesan och rosta valnötter i en torr panna. När det återstår 10 min på tomaterna kan du börja koka pastan.

    6. När tomaterna är klara tillsätter du den färdigkokta pastan och spenat i formen och vänder runt allt tillsammans. Lägg upp och toppa med parmesan, valnötter, nymald peppar och några blad basilika.

    Enkelt och smidigt samt hur gott som helst!!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.