Cacio e pepe
foodandmoodmix
foodandmoodmix

Cacio e pepe

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 280 g pasta linguine
  • 1 tsk svartpeppar (nymald)
  • 20 g smör
  • 2 dl parmesanost (+ lite till för servering)
  • Salt

Beskrivning

    1. Koka upp pasta och vatten, rikligt med salt.

    2. Mal peppar, när det är ca 3 min kvar på pastan adderar du pepparn och smöret i en stor panna. Fräs i ca 1-2 min. Akta så att smöret inte blir allt för tillagat.

    3. Lägg i 1 dl av pastavattnet i pannan. Ta bort pannan från plattan.

    4. Addera den rivna parmesanosten i pannan och vispa så att du får en jämn och krämig sås. Parmesanosten ska alltså blandas ihop med vattnet och ska inte vara några bitar eller klumpar.

    5. Lägg i den varma pastan i pannan. Addera ytterligare pastavatten ca 1 dl, lite i taget. Om den inte är tillräckligt krämig kan du tillsätt lite mer.

    6. Smaka av med salt och peppar.

    7. Riv på parmesanost och njut!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.