Carbonara (utan grädde)
foodandmoodmix
foodandmoodmix

Carbonara (utan grädde)

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g spaghetti
  • 4 ägg
  • 2 krm salt
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 140 g strimlat bacon
  • 10 msk riven parmesanost
  • Nymald svartpeppar

Beskrivning

    1. Koka upp salat vatten under lock i en kastrull.

    2. När det kokat upp lägger du ner pastan och kokar al dente enligt anvisningarna på förpackningen.

    3. Under tiden som pastan kokar, vispa ihop ägg och salt.

    4. Värm olja i en stor stekpanna. Dela vitlöksklyftorna på mitt och lägg i pannan tillsammans med bacon.

    5. Fräs sakta tills de mjuknat utan att de tar färg, ca fem minuter. Ta upp vitlöken och kasta i komposten.

    6. Spara va 1 dl pastavatten. Sila och häll över den färdigkokta pastan i pannan med bacon.

    7. Blanda noga och flytta pannan från värmen.

    8. Häll ner äggsmeten i pannan under omrörning för att undvika att ägget tillagas.

    9. Tillsätt hälften av osten.

    10. Rör om tills äggsmeten börjar stelna men fortfarande är krämig, inga klumpar av ägg. Rör ner resten av osten.

    11. Toppa med färsk riven parmesanost och nymald svartpeppar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.