Pasta Carbonara
Martin Billberg
Martin Billberg

Pasta Carbonara

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 1 gul lök
  • 5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 bit parmesan
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 äggula
  • 2 paket bacon
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 1 dl kruspersilja
  • 150 g valfri pasta

Beskrivning

    •Koka pastan strax innan den är Al dente
    •Fräs löken i lite olja, pressa ner vitlöken när löken blivit mjuk och stek någon minut.
    •Häll på mjölk och grädde och låt det småkoka 15 minuter
    •Riv ner 3/4 av parmesanen
    •Skiva och stek baconet krispigt, låt det rinna av på en bit papper
    •Sila av pastan och lägg ner den med såsen och 2 msk av pasta vattnet, låt koka 5 minuter tills pastan är färdig.
    •Vänd ner persilja och hälften av baconet innan servering
    •Toppa med det sista baconet och parmesanen och en äggula!

    Lycka till! Smaklig måltid!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.