•Arbeta snabbt ihop degen (den är och ska vara lös), strö över ett par msk mjöl över degen och låt det jäsa 1-1,5 timme.
•Värm ugnen till 230°
•Strö över lite mjöl på en arbetsbänk, lägg över degen försiktigt! (Knåda inte degen!)
•Dela upp i bitar eller baka hel
•Grädda ca 20-25 minuter
Tips! Bakar du detta brödet 20 minuter till så går det mot en mörk och får en fyllig nötig smak, och smakar väldigt likt surdegsbröd!
Hej! Hur får man brödet att se sådär fint ut på toppen? Jag vände ej upp och ner på bunken utan tog ut det och la det på mjöl sen la jag degen på bakplåtspappret. Brödet blev väldigt gott men hade varit kul att få ovansidan att se ut som på bilden. Något tips?
Det här är ett fantastiskt gott vitt glutenfritt bröd. Om du bakar ut det som en fläta som jag gjort, är det ju dessutom väldigt kul att servera till gäster som kommer på besök i stället för ett ordinärt formbröd
Mmm säger jag bara. detta brödet var helt ljuvligt. Hade svårt att sluta äta faktiskt. Detta receptet rekommenderar jag er verkligen att prova =) Receptet kommer ifrån Matklubben
Jag kunde inte hålla mig länge från att börja använda mina polkagrisar. Idag efter jobbet knåpade jag ihop en fluffig kräm med vit choklad, grädde och polka med en knaprig kakbotten
Det här knådfria matbrödet är riktigt enkelt att baka, kruxet är väl mera att få till det med tiden då brödet ska jäsa i två längre omgångar, plus minst en halvtimme på plåten innan gräddning
Dela sönder jästen och smula ner den i en bunke. Häll det ljumma vattnet i bunken. Rör om. Tillsätt salt, margarinet, all rågsikt och 6 dl av vetemjölet
Värm vattnet till fingervarmt, 37°C. Smula ner jästen i en degbunke som rymmer ca 3 liter. Häll över lite av den ljumma degvätskan och rör tills jästen löst sig helt
Kommentarer
harbo1965
Fantastiskt gott, bästa receptet - tack!
aliceekbergs
Första gången jag bakar bröd, typ, och det blev så gott! Enkelt recept, blev krispiga utan på och mjuka luftiga på insidan.
emma
Hej! Hur får man brödet att se sådär fint ut på toppen? Jag vände ej upp och ner på bunken utan tog ut det och la det på mjöl sen la jag degen på bakplåtspappret. Brödet blev väldigt gott men hade varit kul att få ovansidan att se ut som på bilden. Något tips?
Logga in eller Registrera för att kommentera.