Härligt ljust matbröd!
Martin Billberg
Martin Billberg

Härligt ljust matbröd!

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 3 röster

Ingredienser

  • Härligt ljust matbröd!
  • Ingredienser
  • 5 dl fingervarmt vatten
  • 1 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 12,5 dl vetemjöl + mjöl till utbakning

Beskrivning

    •Arbeta snabbt ihop degen (den är och ska vara lös), strö över ett par msk mjöl över degen och låt det jäsa 1-1,5 timme.
    •Värm ugnen till 230°
    •Strö över lite mjöl på en arbetsbänk, lägg över degen försiktigt! (Knåda inte degen!)
    •Dela upp i bitar eller baka hel
    •Grädda ca 20-25 minuter

    Tips! Bakar du detta brödet 20 minuter till så går det mot en mörk och får en fyllig nötig smak, och smakar väldigt likt surdegsbröd!

    Lycka till! Smaklig måltid.

Kommentarer

  • harbo1965

     - 

    Fantastiskt gott, bästa receptet - tack!

  • aliceekbergs

     - 

    Första gången jag bakar bröd, typ, och det blev så gott! Enkelt recept, blev krispiga utan på och mjuka luftiga på insidan.

  • emma

     - 

    Hej! Hur får man brödet att se sådär fint ut på toppen? Jag vände ej upp och ner på bunken utan tog ut det och la det på mjöl sen la jag degen på bakplåtspappret. Brödet blev väldigt gott men hade varit kul att få ovansidan att se ut som på bilden. Något tips?

  • Visa 1 fler kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.