En snabb, enkel, billig och god pastarätt. Koka pastan. ca 500 pasta. ca 500 pasta. Perfekt vardagsmat. I det här receptet har jag använt mig av konserverade champinjoner, men givetvis kan man använda färska som man skivar och steker
Här är ett exempel på sådan mat, skinksås till pasta. Den som vill ha grönsaker till stoppar ner lite broccolibuketter i pastavattnet när det är några minuter kvar av koktiden
Lägg pasta i en ungsfast form, lägg kycklingröran ovanpå. Börja med att koka pasta, satsa gärna på en finare sort som kokas cirka 15 minuter. 400 g pasta
Det här såsen fungerar lika bra som en pastasås eller som en kycklinggryta till ris. Det är upp till dig själv vad du vill servera till den, jag hade själv pasta till den dag jag lagade den och toppade allt med lite färskriven parmesan
Köttfärsbiffar smaksatta med bl. a vitlöksalt och pizzakrydda (kryddblandning med oregano, mejram och basilika) serverat med råstekt vitlökspotatis och en kall créme fraicheröra med tomat och basilika (använder Crème Bonjours färdiga)
Pasta Alfredo är ännu en klassisk italiensk pastarätt. I sitt ursprung består rätten bara av pasta och den goda såsen, men ofta serveras den med stekt eller ugnstekt kyckling
Perfekt som en stadig lunch och den tar inte längre tid att laga, än vad pastan ska koka. Det finns nog lika många varianter av carbonara som det finns kineser i Kina, idag delar jag med mig av min carbonara
En tjock krämig pastasås med bacon, vitlök och dragon. Pasta med krämig bacon- & dragonsås1 pkt bacon1/2 gul lök1 vitlöksklyfta4 msk vetemjöl4 dl mjölk3 dl matlagningsgrädde2 tsk dragon2 dl riven ostSalt, svartpepparSkär baconen i ca 1,5 cm breda bitar
Kycklingfilé i dragonsås. 4 port. 4 kycklingfiléer1 gul lök2 msk tomatpuré1 msk torkad dragon1 tärning kycklingbuljong5 dl grädde, valfri sortsaltpepparBörja med att bryna filéerna runt om i en stekpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.