Chili con carne med vitlöksbröd!
Martin Billberg
Martin Billberg

Chili con carne med vitlöksbröd!

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Chili con carne med vitlöksbröd!
  •  
  • Ingredienser
  • 800 g blandfärs
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 röd chili
  • 1 burk kidneybönor
  • 1 burk vita bönor i tomatsås
  • 2 burkar krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk torkad persilja
  • 1 tsk timjan
  • 1,5 dl kalvfond
  • 2 påsar boil in bag ris.
  • 1 paket vitlöksbröd

Beskrivning

    •Bryn köttfärsen
    • I med grönsakerna och stek dom lätt tills de mjuknat
    •Skölj bönorna i ett durkslag och häll ner dom i grytan
    •I med resterande ingredienser och koka i 30 minuter.
    Denna rätten blir superbra om man kokar den dagen innan och sedan låter den stå över natten, ifall man orkar det dvs! •Servera med kokat ris och ev vitlöksbröd
    --------------------------
    Det går hur bra som helst att köpa färdiga vitlöksbröd att värma upp men om man har lust att göra eget vitlöksbröd följer här ett recept på det! •Köp en eller flera baguetter från valfri mataffär •Ta rumstempererat smör och blanda med krossad vitlök,persilja och lite svartpeppar
    •Skär brödet i långa skivor och bred på smöret •Gratinera i en ugn på 215 ° tills smöret är smält och bröden blivit härligt gyllenbruna!

    Lycka till! Smaklig måltid.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.