•Bryn köttfärsen
• I med grönsakerna och stek dom lätt tills de mjuknat
•Skölj bönorna i ett durkslag och häll ner dom i grytan
•I med resterande ingredienser och koka i 30 minuter.
Denna rätten blir superbra om man kokar den dagen innan och sedan låter den stå över natten, ifall man orkar det dvs! •Servera med kokat ris och ev vitlöksbröd
--------------------------
Det går hur bra som helst att köpa färdiga vitlöksbröd att värma upp men om man har lust att göra eget vitlöksbröd följer här ett recept på det! •Köp en eller flera baguetter från valfri mataffär •Ta rumstempererat smör och blanda med krossad vitlök,persilja och lite svartpeppar
•Skär brödet i långa skivor och bred på smöret •Gratinera i en ugn på 215 ° tills smöret är smält och bröden blivit härligt gyllenbruna!
Ner med paprikapulver, salt, svartpeppar, soja och valfri mängd av röd chili. Bryn färsen med smör i en gryta tills den fått fin färg, blanda ner löken och låt det steka tillsammans med färsen en stund
Kikärtsbiffar medchilisås. Livsmedel. Vegetarisk chiliconcarneDenna vegetariska chiliconcarne passar perfekt som vardagsmat och går även utmärkt att ha i matlådan
Här har jag uppdaterat mitt gamla chiliconcarne recept inlägg - med lite fräschare bilder. Då jag lagar rätt mycket mat med dem vegetariska produkterna kan jag varmt rekommendera er att byta ut färsen mot vegefärs
Chiliconcarne betyder Chilimed kött och tillagas olika i hela världen, min chili gör jag med tärnat nötkött som får koka långsamt och länge, på så sätt blir den mustigare och godare
Skär paprikan i bitar, dela och hacka chilifrukterna. 12 chilifrukter, en röd och en grön. 1Tillsätt paprika, chili, salt, peppar, paprikapulver, vatten, tomatpuré och soja. 1Strö över lite koriander eller persilja, och servera gärna med tortillachips och en klick turkisk yoghurt
Häll i tomatpuré, chilipulver och vatten, låt det småputtra i några minuter. Smula ned en buljongtärning, skär paprika i jämna bitar, lägg ned tillsammans medbaconet
4 2 gula lökar 350 g nötfärs 1 msk olja färsk eller torkad chili (efter smak) 1 tsk paprikapulver 1 krm svartpeppar 3/4 tsk salt 1 msk soja 1 burk hela tomater (à 400 g) 2 burkar vita bönor i tomatsås (à 440 g) Till servering salladskål hackad persilja sås på vinägrett Tillbehör jalapeñopeppar chips eller brytbröd Lägg till i inköpslistan
Servera med färskt bröd och en klick creme fraiche. 1 msk chilipulver. 2 burkar krossade tomater (gärna med vitlök eller chilismak). 1 msk chilipulver. 2 burkar krossade tomater (gärna med vitlök eller chilismak)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.