?
Klyfta steklök, hacka lök, chili och vitlök. Fräs tillsammans med avorioriset i olivolja.
⏲
Tillsätt vitt vin och låt det reducera ner till hälften.
⏲
Tillsätt fond, tomater, paprikapulver, lagerblad och sambal.
⏲
Låt allt koka ihop i 15 minuter på svag värme.
⏲
Skär paprikan i bitar och lägg ner i grytan. Låt koka ihop i 3 minuter.
⏲
Pressa i saften från en citron och smaka av med salt och turbopeppar.
⏲
Stek i en annan stekpanna pilgrimsmusslorna och räkorna till de i princip är klara slå på cognac och flambera innan de går i paellan.
⏲
Tillsätt räkor, kräftor, pilgrimsmusslor, musslor och ärtor i grytan.
⏲
Koka i 3 minuter, se till att vända det några gånger under tiden så allt blir varmt.
⏲
Avsluta med att toppa med hackad persilja.
??
Saffransris och slutmonteringen av paellan. Tillsätt ris och saffran och låt fräsa med en stund. Fräs lök och vitlök i olivolja i en paellapanna, wok eller stor gryta utan att det tar färg
Tillsätt då vatten och apelsinsaft och koka riset ngt kortare tid än vad som anges på förpackningen (när man steker riset först behöver det inte koka lika länge) Värm kyckling lätt i stekpannan och krydda med lite paellakrydda
Paella är gott och går fort att fixa till. Man kan göra Paella på så många olika sätt. Paellan tillagade jag i min allt i allo panna, denna gång på spisen
Slutligen toppar jag paellanmed hackad koriander eller persilja och citronklyftorna. Smickrad av förtroendet, särskilt självsäker, fångad av min egen förträfflighet och med en kronisk oförmåga att säga ifrån, kändes det just då som en alldeles ypperlig idé
Det är spansk husmanskost och alla har sitt eget speciella recept ungefär som med våra köttbullar. Igår visade han mig hur man lagar en traditionell paella
Hetta upp en kastrull med olivolja och bryn lök och ris tills det fått lite färg. Paellamed kyckling och räkor (ca 4 portioner). Paellamed kyckling och räkor (ca 4 portioner)
Havskräftorna var jättefina och hade mycket kött i sig och inte alls sådär mjöliga som de kan vara om man har otur och med vitlökssmöret på blev de extra saftiga och goda
Lägg till eller dra ifrån som du själv önskar – musslor, kräftor, med eller utan chorizo. PaellaEn klassisk rätt där det finns lika många recept som matlagare
Lägg ner kyckling, skaldjur och grönsaker. 1500 g stora räkor med skal. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk Arla® Svenskt Smör till stekning ½ pkt saffran à 0,5 g 2½ dl avorioris 5 dl vatten 3 msk kycklingfond 40 g Arla® Svenskt Smör pressad saft av 1 lime 1 krm sambal oelek 500 g stora räkor med skal 1 grillad kyckling 1 paprika 3 tomater 225 g musslor, konserverade ½ dl grovhackad färsk persiljaSkala och hacka lök och vitlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.