Paella med skaldjur
the.real.cg
the.real.cg

Paella med skaldjur

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Gul lök
  • Steklök
  • Paprika
  • Vitlök
  • Chili
  • Olivolja
  • Burktomater
  • Avorioris
  • Vatten
  • Skaldjursfond
  • Sjöpungsfond
  • Paprikapulver
  • Sambal
  • Vitt vin
  • Saffran
  • Lagerblad
  • Turbopeppar
  • Räkor
  • Kräftor
  • Musslor
  • Pilgrimsmusslor
  • Cognac
  • Ärtor
  • Hackad persilja
  • Citron

Beskrivning

    ?
    Klyfta steklök, hacka lök, chili och vitlök. Fräs tillsammans med avorioriset i olivolja.

    Tillsätt vitt vin och låt det reducera ner till hälften.

    Tillsätt fond, tomater, paprikapulver, lagerblad och sambal.

    Låt allt koka ihop i 15 minuter på svag värme.

    Skär paprikan i bitar och lägg ner i grytan. Låt koka ihop i 3 minuter.

    Pressa i saften från en citron och smaka av med salt och turbopeppar.

    Stek i en annan stekpanna pilgrimsmusslorna och räkorna till de i princip är klara slå på cognac och flambera innan de går i paellan.

    Tillsätt räkor, kräftor, pilgrimsmusslor, musslor och ärtor i grytan.

    Koka i 3 minuter, se till att vända det några gånger under tiden så allt blir varmt.

    Avsluta med att toppa med hackad persilja.
    ??

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.